Domov 8 načinov, kako skrbeti za barvane lase

8 načinov, kako skrbeti za barvane lase

Barvani lasje vedno potrebujejo dodatno, bolj skrbno nego, da ostanejo zdravi in sijoči, barva pa živahna.

1 Pustite dodaten dan med umivanjem las

Pogosteje kot umivate lase, hitreje bo barva zbledela. Najboljši način, da podaljšate obstojnost barve, je manj pogosto umivanje. Strokovnjaki za barvanje las predlagajo, da lase umivate, kolikor redko je mogoče, da ne bodo videti mastni, in največ trikrat tedensko. 

2 Znižajte temperaturo

Zaradi visoke temperature sušilnikov za lase, ravnalnikov in kodralnikov bo barva vaših las hitreje zbledela. Raziskave kažejo, da dejansko ne potrebujete tako visoke temperature, saj je optimalna temperatura za oblikovanje las 185 °C. Nižja temperatura bo prav tako zmanjšala lomljenje las v primerjavi z uporabo 230 °C ali več.

3 Uporabite zaščito

Kljub nižji temperaturi bodo vaši lasje potrebovali zaščito pred toploto, ki so ji izpostavljeni. Sprej za zaščito pred vročino lase varuje tudi pred visokimi temperaturami. Pripomore, da lasje ne izgubljajo vlage, ter jim doda sijaj.

4 Tedensko razvajanje

Lasje potrebujejo nego, maska za lase pa bo tudi podaljšala obstojnost barve za lase.

5 Uporabite toner

Z uporabo tonerjev barva ostane živahna dalj časa. Vijoličasti šamponi z blond las odstranijo rumene, bakrene tone, na rjavih laseh pa enako deluje moder šampon.

6 Brez naelektrenih in razmršenih las

Barvani lasje so bolj porozni, zato je enostavneje, da vlaga pride v povrhnjico in povzroči razmršenost. 

7 Jemljite prehranska dopolnila

Stanje vaših las je jasen odsev vsega, kar se dogaja v vašem telesu. Če ste pod stresom ali ne jeste uravnoteženih obrokov, lahko traja tri do šest mesecev, da se to pokaže na vaših laseh. Pomanjkanje določenih hranil lahko nadomestite s prehranskimi dopolnili po posvetu z farmacevtom ali zdravnikom.

8 Ena za rdečelaske

Ker so pigmenti rdeče barve večji kot pri ostalih barvah, se hitreje sperejo, zato rdeča barva tudi hitreje zbledi. Negujte svoje lase z balzamom, ustvarjenim za rdeče lase.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji