Domov 6 razlogov, zakaj se vaši podočnjaki še vedno vidijo

6 razlogov, zakaj se vaši podočnjaki še vedno vidijo

Ste poskusili že vse različne korektorje in trike strokovnjakov, pa svojih podočnjakov še vedno ne morete popolnoma skriti? Tu je šest razlogov, zakaj ...

#1 Uporabljate tekoči korektor

Kremni korektorji zagotovijo boljšo prekrivnost in ne zbledijo s kože tako hitro kot tekoči. Izberite odtenek, ki je nekoliko svetlejši od polti obraza. Najboljša izbira so tisti z breskovim podtonom, ki nevtralizirajo modrikavost temnih kolobarjev pod očmi. Izogibajte se vsemu, kar je videti rumeno – odtenek bo ostal na koži in privabljal poglede.

#2 Nanašate preveliko količino

Korektor nanesite v tankem sloju, sicer boste ustvarili videz maske. Izdelek nanesite na blazinico prsta, jo pritisnite ob vrhnjo stran dlani, da odstranite odvečno količino, potem pa potapkajte po želenem predelu obraza. Kožo pod očmi le nežno prikrijte s korektorjem, saj se bo ta v trenutku, ko se boste nasmehnili, sesedel v gube in jih poudaril. Poskusite korektor nanašati z gobico (beautyblender), ki ga bo lepo vtrla v kožo brez sesedanja v gube.

#3 Izpustili ste del

Najverjetneje imate temno kožo v notranjem kotičku oči, zato tudi sem nanesite malo korektorja. Dobro ga zabrišite navzdol ob nosu, da nanos ličila na tem delu obraza ne bo viden.

#4 Izbrali ste napačno barvo senčil za veke

Svetlikajoči kožni odtenki ličil lahko posvetlijo oči, če je barva nekoliko temnejša od polti. Če je senčilo svetlejše od kože, boste videti postarani, oči pa klovnovske.

#5 Ste izjema, ki potrjuje pravilo

Če prav vse počnete prav in ste še vedno videti, kot da niste spali niti ure, morate nanesti korektor nad korektorjem. Začnite z breskovim odtenkom v kremi. Nanesite ga z vlažno gobico, da bo nanos prosojen. Potem vtrite še običajen korektor na isto mesto.

#6 Ne znate zapeči korektorja

Gre za smešen izraz (ang. baking), a dejstvo je, da ta trik vizažistov izredno dobro deluje proti sesedanju korektorja v gubice okoli oči. Postopek gre tako … Nanesite tanek sloj korektorja in ga dobro vtrite v kožo pod očmi. Nanesite še eno debelejšo plast in jo dobro vtrite s prsti ali gobico ter dobro zabrišite robove. Zdaj na to področje nanesite debelo plast prosojnega pudra v prahu – ne omahujte, nanesite ga res obilo in pri tem uporabite mehak čopič ali suho gobico. Zdaj je čas za peko – to pomeni, da plast pudra pustite pri miru deset minut, da opravi svojo nalogo. Po pretečenem času odvečen puder pometite z obraza z mehkim čopičem. Koža bo čudovito poenotena, korektor pa bo ostal ves dan na svojem mestu in se ne bo sesedel v gubice.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji