Domov 5 top pričesk za vroče dni

5 top pričesk za vroče dni

Vsak letni čas prinese s seboj nekaj novih trendov, idej in rešitev za spremembo naglavnega okrasja. Kaj bomo to poletje naročile frizerjem?

Nazaj počesan pixie

Če imate kratke lase, vam poleti zagotovo ne bo vroče. Za navdih pri oblikovanju pričeske si sposodite stil Scarlett Johansson, ki je lase z rokami počesala proti temenu in jih tako umaknila s čela za bolj sproščen in svež videz. Da bo pričeska obstojnejša, jo učvrstite s peno za oblikovanje.

Figa na vrhu glave

To je najverjetneje eden najbolj preprostih trikov za lepo in učinkovito poletno pričesko. Lase enostavno združite na vrhu glave in zvijte v figo. Pritrdite jo z elastiko in kakšno lasnico. Takšna figa je lahko odlična rešitev, če se odpravljate na eleganten dogodek, recimo poroko – takrat ustvarite nekoliko zglajen videz, kot ga nosi Rita Ora, in ga utrdite z lakom – ali pa sproščeno figo oblikujte, ko opravljate domača opravila, se odpravljate na kavico s prijateljico ali na izlet z najdražjimi.

Fantovski navdih

Zakaj bi dobrobiti kratkih in sproščenih pričesk uživali le fantje? Naj vaš frizer vzame škarje v roke, vi pa se prepustite udobju kratkih las. Trendi v svetu pričesk namreč pravijo, da so meje med spoloma že močno zabrisane. Izrazit frufru pa je ključni element tega videza. 

Podaljšan frufru

Ste siti prirezovanja frufruja vsakih nekaj tednov? Pustite ga rasti! Poletna pričeska je lahko manj stroga, zato tudi daljši frufru, ki pade ob strani, ni slaba odločitev. Izvrstno se bo podal sproščenim poletnim oblekam – naj vam bo v navdih vedno seksi Dakota Johnson. Lase pred vročim soncem zaščitite z emulzijo v spreju za zaščito pred UV-žarki, klorom in slano vodo.

Moker videz

To je klasičen poletni videz, ki pa ga letos lahko dvignete na novo raven z nekaj triki, ki so nam jih predstavili frizerji na modnih revijah za to poletje.

- Lase lahko gladko počešete nazaj in za popestritev dodate okrasno sponko.
- Naredite stransko prečko in vse lase počešete gladko navzdol ob licu.
- Ustvarite razmršeno mokro pričesko, kot bi ravno stopili izpod prhe.

Fotografije: BigStock

Preberite tudi

Komentarji