background image

3 triki za nanos zaščite pred soncem


Imate kljub visoki zaščiti opečen hrbet, ker nekaterih mest sami ne dosežete? Predstavljamo trike, s katerimi boste kremo ali losjon brez težav nanesli tudi na hrbet in tako preprečili nevarne opekline.

Se tudi vi soočate s težavnim nanašanjem losjona ali kreme na hrbet? Včasih preprosto ni možnosti, da bi nam pri nanosu kdo pomagal, in rezultat je slab nanos. Pri vlažilnih losjonih je to lahko problematično, ko pa na določene dele telesa ne uspete nanesti sredstev za zaščito pred soncem, je to lahko tudi nevarno.

Predstavljamo 3 načine, s katerimi boste odslej vedno uspešno zaščitili hrbet. Potrebujete le pripomočke, ki se običajno najdejo v vsakem domu.

Valjček za pleskanje

Na čist valjček za pleskanje na dolgem ročaju nanesite obsežno količino sredstva za zaščito pred soncem in nanesite na hrbet. Med nanosom v ogledalu spremljajte ali ste sredstvo uspeli nanesti na vse dele hrbta.

Kuhinjski pripomočki

Lopatke, kuhalnice, celo klešče za solato ali špagete lahko uporabite kot pripomoček. Pravzaprav bo delovalo karkoli na dolgem ročaju. Ko izberete pripomoček, nanj nataknite rokavičko za umivanje, jo pritrdite z elastiko ter nanjo nanesite losjon ali kremo. Takoj pričnite z nanosom na hrbet, da brisačka ne popije sredstva za zaščito. 

Folija za živila

Plastična folija je uporabna za mnogo več kot le shranjevanje živil. Na sredino daljšega traku folije nanesite sredstvo za zaščito pred soncem (najbolje losjon) in se z njo podrgnite po hrbtu - enako kot bi se brisali z brisačo. Bodite pozorni, da je folija ves čas raztegnjena. Zaradi gladke površine bo nanos losjona enostavnejši in natančnejši kot pri uporabi valjčka ali brisačke, vendar je potrebne tudi več pazljivosti, saj se folija mečka in je lahko učinek slabši.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji