Domov V Ljubljani na voljo prvi avtomat za kupovanje brez embalaže

V Ljubljani na voljo prvi avtomat za kupovanje brez embalaže

Če vas vsaj malo skrbi za okolje, se zagotovo zavedate pomena odpadne plastike. Prvi korak k izboljšanju je lahko prav kupovanje izdelkov brez embalaže.

Medtem ko nekatere trgovine že ponujajo večjo izbiro izdelkov brez embalaže, je Bert prvi avtomat za brezembalažno kupovanje. Nahaja se v prostorih Centra ponovne uporabe na Povšetovi 4 v Ljubljani in obratuje od torka do sobote med 9. in 17. uro.

Bert ponuja BIO čistila, šampone, več vrst kisa in olje kupcem, ki po izdelke pridejo s svojo (povratno) embalažo, ter je nekoliko poseben avtomat. Ne samo, da toči izdelke brez embalaže, ampak s svojo posebno obleko iz odpadnih plastenk sporoča, da s premišljenim nakupovanjem lahko preprečimo nastajanje novih odpadkov.

V Bertu so kupcem na voljo izdelki, ki so narejeni lokalno in po trajnostnih merilih, so kakovostni ter naprodaj po konkurenčnih cenah. Celotna oprema brezembalažne trgovine je narejena iz odpadne plastične embalaže, ki jo stopijo in predelajo v plastične plošče, iz katerih nastane pohištvo.

Besedilo in fotografije: PR

Preberite tudi

Komentarji