Domov Uredite kozmetični kotiček

Uredite kozmetični kotiček

Imate ličila in negovalne izdelke razmetane po celi kopalnici in se vam pogosto zgodi, da ne najdete tistega, kar potrebujete? Za vas imamo odlične nasvete za ureditev kozmetičnega kotička.

Ponovno uporabite

Svoj kozmetični kotiček lahko polepšate in uredite povsem zastonj. Če boste uporabili prazne steklene kozarce sveč, lahko ustvarite elegantno uporabno dekoracijo, pa še zadovoljni boste, saj ne boste po nepotrebnem polnili koša za smeti. Ko se navadimo predmete reciklirati in ponovno uporabiti na nov način, se nam obzorja na široko odprejo – prazne parfumske stekleničke lahko postanejo čudovite vazice, kovinske posodice krem pa odlične za hranjenje lasnic in manjših kosov kozmetike, na primer balzamov za ustnice.

Nasvet +

Porabljeno embalažo sveče položite v zamrzovalnik za nekaj ur. Tako se bodo ostanki voska strdili in skrčili, zato jih boste lažje odstranili. Kozarec očistite z otroškim oljem ali kisom, da raztopi vosek, potem pa operite še z detergentom za pomivanje posode. V čiste kozarce shranite bombažne palčke ali čopiče za ličenje ter ustvarite lepo dekoracijo svoje kozmetične poličke.

Uredite police

Če izdelke naložite v omaro, jih odstranite s svojega vidnega polja, a zato tudi pogosto pozabite nanje. Eleganten prozoren predalnik je odličen način, da vse drobnarije uredite, a so kljub temu vedno na očeh. Izdelke sortirajte po vrsti (v en predal šminke, v drugega ličila za oči, v tretjega tekoče podlage in korektorje …). Ker boste vedno videli vso svoje kozmetično premoženje, se ne bo zgodilo, da bi po nepotrebnem kupili izdelek, čeprav imate doma morda že dva ali tri podobne.

Organizirajte mizo

To metodo smo si sposodili pri oblikovalcih notranjih prostorov, a je izredno uporabna tudi pri organizaciji kozmetičnih izdelkov. Gre za združevanje podobnih izdelkov v lepo aranžirano podobo. Slednjo boste dosegli še s kakšnim ljubkim dodatkom, na primer fotografijo ali dekoracijo. S povsem vsakdanjimi izdelki in nekim ljubim okrasom lahko ustvarite edinstveno podobo doma.

Nasvet +

Poskusite združiti izdelke, ki jih uporabljate v svojih negovalnih ritualih. Na primer izdelke za dnevno nego (čistilni gel, tonik, krema) ali svoje najljubše pripomočke za večerno dišeče razvajanje v kadi. Dodajte uporaben okras, na primer naravno gobo za nanašanje mila, starinsko ogledalce ali košček korale, ki ste jo prinesli s počitnic na morju. Tako boste vsakodnevna negovalna opravila preobrazili v razkošno razvajanje.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji