Domov Udobje in toplina doma

Udobje in toplina doma

Ste pripravljeni na dolge popoldneve, ko se ovijete v najljubšo odejo in poslušate le dežne kapljice na oknu? Ja, hladen del leta je lahko čudovit, če domu dodamo toplino z nekaj preprostimi triki.

Pridejo prijatelji ali sorodniki na nedeljsko kosilo? Navdušite jih z resnično preprostim, a čudovitim jesenskim pogrinjkom: prt v sivorjavi barvi, nekaj orehov in jabolčna piramida za dekoracijo ter nežna svetloba sveč bodo obed naredili še bolj okusen, saj bo užival tudi čut vida.

Udobje in toplina doma

Nič bolj ne 'pooseblja' topline in mehkobe kot pleteni in krzneni (umetno) dodatki za dom. Blazina bo glavi dala mehko oporo, toplo pregrinjalo pa bo nudilo udobje, kot bi ležali na puhastem oblaku.

Udobje in toplina doma

Kos pohištva v močni barvi osveži vsak prostor, če se ga kombinira z nevtralnimi 'sosedi' in lesenimi opaži. To, da je okno res veliko, je le češnjica na torti, saj v toplini doma uživamo v vseh vremenskih doživljajih, ki jih čara narava.

Stena v temni barvi lahko prostor hitro naredi manjši, kot je v resnici. Če ob njo postavite pohištvo v svetlih odtenkih ter na steno obesite še nekaj fotografij (najbolje črno-belih) v srebrnih ali belih okvirjih, bo prostor v trenutku prijetnejši in toplejši. Celoten videz izboljša še ambientalna svetloba, ki se odbija od mizice, oblepljene z ogledalci.

Udobje in toplina doma

Resnično toplino prostoru dajejo starinski predmeti in les – če je naravno obdelan, bo občutek domačnosti resnično potenciran do vrhunca. Raznoliki stoli so modni, prav tako pa nas v 21. stoletje pripeljejo sodobni lestenci, ki celoten videz ravno prav posodobijo.

Udobje in toplina doma

Fotografije: Profimedia

Komentarji