Domov Tapete za čudovito popestritev doma

Tapete za čudovito popestritev doma

Tapete lahko uporabite za hitro uresničitev najrazličnejših idej o oblikovanju sten in dekorativnih elementov. Popestrite svoj dom!

Satenaste tapete

Sestavljene so iz nosilnega papirja in površine iz umetne snovi. Ta je gladka, potiskana, vzorčasta itd., običajno ima profil. Na steno se nalepi s posebnim lepilom za tapete.

Papirnate tapete

Iz ekoloških razlogov se te uporablja pogosteje kot tapete iz umetnih snovi. Na voljo so v različnih vzorcih in barvah, na steno pa se nalepijo z običajnim lepilom za tapete.

Reliefne tapete

Ko skupaj zlepijo dva papirnata trakova, od katerih je eden reliefno potiskan, nastanejo najrazličnejši vzorci. Uporabite lahko običajno ali posebno lepilo za tapete.

Profilne tapete

Njihova površina je polno strukturirana, da nastane občutek globine. Uporabite posebno lepilo za tapete.

Grobovlaknate tapete

Narejene so iz več papirnatih plasti, v katere so vdelana tudi strukturirajoča lesna vlakna. Ko se odločite za prenovo stanovanja, lahko te tapete tudi večkrat prepleskate.

Flis tapete

Izjemno dobro obdržijo svojo obliko, primerne pa so tudi za kopalnico, kuhinjo in druge vlažne prostore. Poleg tega so flis tapete enostavne za obdelavo, če pa boste stanovanje želeli obnoviti, jih lahko suhe odstranite s stene.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji