Domov Pripravljeni na spomladansko čiščenje

Pripravljeni na spomladansko čiščenje

Pomlad je čas, ko popolnoma prevetrimo varno zavetje našega doma in se lotimo akcije, imenovane spomladansko čiščenje. Delo bo veliko lažje in predvsem manj stresno, če se boste nanj dobro pripravili ...

Določite pomagače

Pospravljanje garaže ali podstrešja vam bo šlo lažje od rok, če vam bo pomagal še kakšen par rok (tudi otroških). Poleg tega pa se boste s pomočjo sorodnikov in prijateljev lažje odločili, ali stvari zavreči ali obdržati – pa še zabavali se boste.

Pripravite orodje

Razmislite, katero orodje in delovni material poste potrebovali pri delu: močne vreče za smeti, metle, izvijače, škatle, flomastre za označevanje in nalepke. Določite tudi prostor, kamor boste te stvari shranili.

Preverite vremensko napoved

Bo morda deževalo, ko se nameravate lotiti pospravljanja garaže ali lope? Čiščenje bo morda usodno za predmete, ki so občutljivi na vlago – če jih boste nosili na prosto, seveda.

Fotografirajte

Naredite kakšno fotografijo prvotnega, vmesnega in končnega stanja. Navdušeni boste nad razliko – in če boste fotke delili na družbenem omrežju, boste k pospravljanju morda pripravili še kakšnega prijatelja.

Fotografije: Depositphotos

Komentarji