background image

Pripravite dom za uspešno prodajo


Morda ste se odločili za prodajo stanovanja ali hiše, ker potrebujete ali želite spremembo. Za vas imamo nasvete, s katerimi boste pri prodaji uspešni.

1. Ne mislite, da se bo neurejeno stanovanje oddalo/prodalo samo od sebe. Zapomnite si, vsak dom potrebuje dušo. Tudi če na koncu, po nakupu stanovanja, kupec le-to v celoti spremeni, je pri ogledih in razmišljanju o nakupu izrednega pomena, da je stanovanje videti urejeno, lepo, domače – bolje kot pa zaprašeni prazni prostori.

2. Okrasite dom s fotografijami. Tako bodo morebitni kupci/najemniki dobili boljši vtis o stanovanju, poleg tega pa bodo takšni okrasi zagotovili udobno počutje v vašem domu in si bodo lažje predstavljali, kako je živeti tam.

3. Naj bo čisto! Verjemite, nič ni bolj neprijetno za potencialnega kupca kot pa umazanija nekoga drugega. Nihče se ne bo zaljubil v umazano in zanemarjeno stanovanje!

4. Pazljivo izberite nepremičninskega agenta, da boste dobili čim več za svoj denar. Preverite, koliko truda vloži v promocijo in prodajo ter kakšni so njegovi prodajni rezultati in odnosi s strankami.

5. Ne hitite! Tudi če ste že prejeli aro za nakup stanovanja, to še ni zagotovilo, da je prodaja zaključena. Dokler ne podpišete pogodbe, je stanovanje še vedno vaše.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji