Domov Pripravite dom na praznike

Pripravite dom na praznike

Preden vaš dom preplavijo darila in ovojni papirji, kmalu za tem pa še družinski člani, poskrbite, da bo v njem dovolj prostora za vse.

December je mesec stresa. Naj vam spodnji nasveti pomagajo, da boste na praznike pripravljeni s čim manj stresa ...

Darila

Določite eno posebno območje, na primer dve polici v omari, kamor boste odlagali vsa kupljena darila. Če boste darilom namenili manjši prostor, boste omejili brezmejno zapravljanje, drage osebe pa bodo hvaležne za drobnejše pozornosti, ki jim bodo manj verjetno v napoto v njihovem domu.

Naporno zavijanje daril

Da bi bilo zavijanje daril prijetno opravilo, ne naporen opravek, poskusite s tem trikom. Pri vsakem koraku (rezanje, lepljenje, nameščanje kartice z imenom), pomislite na čas, ko ste se v družbi prejemnika še posebej dobro počutili. Vam zmanjkuje časa? Uporabite darilne škatle in vrečke.

Darila, ki jih prejmete

Vsak vikend pred božičem rezervirajte pol ure za sortiranje knjig, oblačil in ostalih drobnarij, da napravite prostor za nove. Sodelujejo naj vsi družinski člani, ki naj svoje imetje razdelijo v obdržim, podarim in zavržem kupe.

Ostanki hrane po praznovanju

Če imate veliko gostov, obstaja velika verjetnost, da boste pripravili več hrane kot se je bo pojedlo. Nikar je ne mečite stran! Gosti naj s seboj prinesejo posode za shranjevanje, ki jih pred odhodom napolnite z ostanki hrane. Kar bo ostalo, pospravite v steklene posode in hranite v hladilniku – hrana bo v njih ostala sveža dalj časa kot v plastičnih posodah.

Preberite tudi

Komentarji