Domov Pripomočki, brez katerih ne gre

Pripomočki, brez katerih ne gre

Ti štirje prvaki v večopravilnosti za hitro čiščenje v vašem domu ne smejo manjkati!

Krpe iz mikrovlaken

Praktično privlačijo umazanijo. Uporabite jih suhe ali mokre za odstranjevanje prahu s pohištva, žaluzij in drugih površin. Krpo lahko namočite tudi v malo alkoholnega kisa in jo uporabite za čiščenje (delov) gospodinjskih aparatov iz nerjavečega jekla in odstranjevanje nadležnih prstnih odtisov. Bonus: lahko jih perete v pralnem stroju, le mehčalca ne uporabite.

Alkoholni kis

Zagotovo ste že slišali za njegovo neverjetno uporabnost pri čiščenju doma. S kisom lahko odstranite neprijetne vonjave in ustavite razrast plesni, pobije pa celo nekatere bakterije, na primer salmonelo. Skodelico alkoholnega kisa dodajte perilu, da se znebite vonja po plesni v pralnem stroju, lahko pa ga uporabite tudi namesto mehčalca. Odlično se obnese za čiščenje kavnih aparatov in grelnikov vode, odstrani madeže s plastike in olajša drgnjenje ostankov vodnega kamna z glave prhe.

Robčki za sušilni stroj

Z neuporabljenim potegnite po policah, da preprečite nabiranje prahu. Uporabljenega pa vzemite iz sušilnega stroja in z njim pobrišite filter za mucke.

Soda bikarbona

Z njo lahko učinkovito očistite preproge in oblazinjeno pohištvo ter odstranite neprijeten vonj, celo vonj urina hišnih ljubljenčkov. Skodelico s sodo postavite v hladilnik, da preprečite neprijeten vonj, če jo dodate prašku za belo perilo, pa bo še bolj bleščeče belo.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji