background image

Napravite privlačen stenski okras


Naj z vašo umetnino stene postanejo tisti del stanovanja, ki vas bo vsakič spravil v dobro voljo, ko boste na njem zaustavili svoj pogled …
Potrebujete:
- izrezana predloga šestkotnika
- papir različnih dizajnov
- prosojen papir
- tanek karton
- obojestranski lepilni trak
Pripomočki:
- slikopleskarski lepilni trak
- svinčnik
- olfanož ali skalpel
- rezalna podloga
- ravnilo

Prvi korak

Natisnite šestkotnik v velikosti, kakršno želite namestiti na stene. Če želite večje, kot vam omogoča domači tiskalnik, naj vam bo v pomoč fotokopirni stroj. Če slednjega nimate na voljo, uporabite prosojni papir (lahko papir za peko), nanj prerišite predlogo in s svinčnikom začrtajte večji model. Slednjega prerišite na karton in izrežite.

Drugi korak

S kartonsko predlogo si olajšajte izrezovanje vzorčastega papirja, ki ga boste namestili na steno. Na rezalno podlogo položite vzorčast papir, nanj pa kartonsko predlogo in z olfanožem izrežite lik.

Tretji korak

Da bodo robovi šestkotnika ravni, si pri izrezovanju pomagajte z olfanožem in ravnilom.

Četrti korak

Začnite z razporejanjem izrezanih šestkotnikov na steno. Lepite jih z obojestranskim lepilnim trakom, ki bo zagotovil dobro stabilnost. Pozorni bodite le, da so liki poravnani in med seboj enakomerno oddaljeni – predlagamo oddaljenost med 5 in 10 milimetri. Le tako boste ustvarili okras, prijeten za oko.

Peti korak

Nadaljujte z lepljenjem, dokler niste zadovoljni z videzom te stenske dekoracije.

Šesti korak

Okras končajte tako, da nekaj manjših šestkotnikov prilepite na sredino večjih šestkotnikov. Ta korak je poljuben – če ste zadovoljni s svojim dosedanjim delom, ga lahko tudi izpustite.

Preberite tudi


Komentarji