Domov Morski pridih v vašem domu

Morski pridih v vašem domu

Na obalah morja lahko najdete nove zamisli za ureditev svojega doma to poletje.

Navtični elementi v interjerju niso nič novega, saj smo dodatke, ki spominjajo na počitnice ob morju, srečevali že pred desetletji. Kar pa je v tem stilu ureditve novo, je pridih starin, starega lesa, obrabljenih materialov – ki so, seveda, postarani le na videz. Les, kot bi ga ravno naplavilo na morsko obalo, kovine, ki so izgubile del svojega sijaja, zbledele barve in dodatki, ki so jih nekoč uporabljali mornarji – vse to so elementi, s katerimi lahko to sezono polepšate svoj dom.

Morski slog ureditve še vedno spremljata tudi modra in bela barva v različnih kombinacijah in z dodatkom bež in rjavih tonov. Te odtenke lahko še bolj poudarite z dekorjem v temno modri, turkizni, rdeči in koralni barvi, s črtastimi ali cvetličnimi vzorci. Tekstura igra prav posebno vlogo, zato dom napolnite z volnenimi pregrinjali, ki vas bodo grela ob hladnih večerih na prostem, pletenimi blazinami, košarami in množico zelenja.

Zabavajte se v sezonski okrasitvi in svojemu domu dodajte svoj pečat. Konec koncev v njem živite vi in prav je, da se doma počutite najlepše na svetu!

Navdih


Klasična modro-bela kombinaciji barv lahko hitro postane monotona. Dodajte ji živahen odtenek rumene, da dvignete svoj stil na višjo raven.


Velika okna za čudovite razglede, izbrani dodatki v naravnih tonih in betonska kad – minimalizem v najboljši luči.


Čudovit navdih za opremljanje terase, vrta ali balkona!


Takšne knjižne omare, ki posnemajo hišice za preoblačenje na skandinavskih plažah, bodo čudovita popestritev otroške sobe. Izdela vam jih lahko izkušen mizar.


Spalnica kar vabi k prijetnemu spancu. Zaradi umirjenih naravnih odtenkov in izpostavljenih tramov lahko takšna soba postane pravo svetišče po napornem dnevu.


Poglejte, kaj naredi nežno turkizen odtenek pregrinjal za stole v sicer barvno monotono urejeni kuhinji! Poiščite primerno blago v bližnji trgovini s tekstilom in se lotite šivanja.


Kot bi bili na počitnicah! V tej kuhinji pogled najbolj pritegne stena nad delovno površino, saj je izdelana iz staranih desk, ki so premazane s prosojnim lakom za zaščito. Eklektičen nabor pohištva z vseh vetrov daje prostoru dušo in karakter. Užitki zagotovljeni!


Takšne klubske mizice lahko naredite tudi sami. Približno 20 centimetrov debel kos debla dobro očistite in zgladite, premažite z lakom in v spodnji del privijte nogice. Projekt, ki vas ne bo stal več kot dvajset evrov, unikaten kos pa vas bo še dolgo spominjal na to poletje.

Fotografije: BigStock

Preberite tudi

Komentarji