background image

Ko nimate časa likati


Predstavljamo trike, s katerimi lahko preprečite mečkanje oblačil, v naglici pa neprivlačne gube tudi hitro zgladite.

Izognite se natlačeni omari

Tudi če so oblačila lepo zlikana, ki jih pospravite v omaro, bodo zmečkana, če je vaša omara prenapolnjena. Dolgoročni načrt naj torej bo ureditev omare, kratkoročno pa lahko za oblačilo, ki ga nameravate obleči naslednji dan, poskrbite tako, da ga zvečer vzamete iz omare in obesite ločeno, da se gube nekoliko zgladijo.

Izberite pravi material

Volna in sintetična vlakna (na primer poliester, acetate in najlon) se odlično upirajo mečkanju, v materialu pa potrebujete le 5-20 % katerega od njih, da bi občutili razliko. Preden oblačilo kupite, lahko napravite test: material zmečkajte v dlani in opazujte, ali gube ostanejo. Dobra izbira za skrivanje gubic so tudi potiski, a se v tem primeru izogibajte črtam.

Kaj pa trik s paro?

Zagotovo ste že slišali, lahko gube na oblačilih odstranite, če jih obesite v kopalnico medtem ko si privoščite vročo prho. Raje se ne trudite, saj to najverjetneje ne bo dovolj. Raje investirajte v parni likalnik, v naglici pa vam lahko na pomoč priskoči tudi ravnalnik las (pred uporabo ga dobro obrišite). Z njim boste enostavno zgladili robove, ovratnike, žepe … Že glajenje teh predelov bo pomagalo, da bo kos v celoti videti veliko bolje.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji