Domov Enostavno se rešite maščobe v kuhinji

Enostavno se rešite maščobe v kuhinji

V kuhinji pogosto nastanejo mastni madeži, ki jih je lahko težko odstraniti. Uporabite te trike in naravna sredstva za čiščenje za bleščeč videz!

Najboljši prijatelji pri čiščenju naj vam bodo stanovalci vaše shrambe: alkoholni kis, soda bikarbona, olje in limonov sok.

- Raztopina vroče vode in alkoholnega kisa ali limonovega soka v razmerju 1:1 bo odstranila manjše madeže maščobe.

- Soda bikarbona, pomešana z vodo, da nastane pasta, zmehča strjeno maščobo in vpije vonj. Pasto pustite na madežih tako dolgo, dokler se ne zmehčajo – lahko tudi nekaj ur.

- Olje za kuho za čiščenje maščobe – sliši se nenavadno, kajne? Tega trika se lotite tako, da papirnato brisačo namočite v malo olja in podrgnete mastni madež, da izgine.

- WD-40 ne odpravlja le škripanja tečajev, temveč je uporaben tudi kot čistilo. Umazano napo ali koše za smeti, izdelane iz nerjavečega jekla, očistite tako, da papirnato brisačo popršite z WD-40 in z njo dobro zdrgnite površine. Zasijale bodo kot nove. Trik lahko uporabite tudi za madeže čaja na kuhinjskem pultu.

- Ko deske za rezanje očistite, jih natrite z vlažno krpo, namočeno v sol. Pripravite lahko tudi pasto iz soli, sode bikarbone in limonovega soka, da material globinsko očistite.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi

Komentarji