Domov Barvita pomlad na velikonočni mizi

Barvita pomlad na velikonočni mizi

Velika noč je pred vrati in skrajni čas je, da začnemo razmišljati, kako bomo postregli vso odlično hrano, značilno za velikonočne praznike. Za vas smo pripravili nekaj idej ...

Pomlad počasi prebuja naravo. Na obronkih gozdov so na dan pokukali zvončki in žafrani. Na zeleno travo in zelene liste na drevesih pa moramo še malo počakati. Kljub vsemu je skrajni čas, da pričnemo s pripravami na veliko noč. To je družinski praznik z veliko simbolike in prav posebnim pomenom. Zajci spominjajo na pomlad in na novo življenje. Jajca in piščanci naznanjajo rodovitnost. Potem je tu še obvezna potica, sladek kruh, šunka, hren in pobarvani pirhi ter spomladansko cvetje.

V Palomi so letos izbrali obvezno rumeno, vijolično in rožnato ter poseben odtenek modre. Rumena zato, ker je barva sonca in izraz bleska in živahnosti. Vijolična je barva leta 2018, zato jo boste še veliko srečevali, je dostojanstvena in pomirja. Za rožnato bi lahko rekli, da je svetel odtenek rdeče, ki pomeni ljubezen in življenje. Modra pa je hladna barva neskončnosti. Vse barve in glavne simbole velike noči so pri Palomi odslikali na kolekciji velikonočnih serviet, ki jih že lahko najdete na prodajnih policah trgovin. Vam prepuščamo izbiro in želimo obilo kreativnega navdiha pri kombiniranju in kreiranju prazničnega pogrinjka.


Velikonočna kolekcija Paloma

Da bo v vašem domu in predvsem na mizi vse bolj barvito in veselo, odeto v sveže barve, so poskrbeli v Palomi. Poiščite pisane serviete Elite, Style ali Joy in polepšajte z njimi svoj vsakdan. Vsak obrok je namreč praznik!

Domače dekoracije

Če želite, da bodo vaši pirhi letos drugačni in predvsem naravni, se lotite drugačne dekoracije. Skuhajte domače lepilo, iz serviet Paloma pa izrežite motive zajčkov in piščančkov. Potrebujete še trdo kuhana jajca ali pa jajca, ki ste jih izpihali, ter čopič. S čopičem na jajca nanesete lepilo in prilepite izrezane motive iz serviet. Počakate, da se posuši in unikatni pirhi so pripravljeni. Obvezno ustvarjajte v krogu družine, otroci so odlična družba in zabava je zagotovljena!

Kako pripraviti domače lepilo?

Potrebujete 1 jogurtov lonček moke, 1 in pol jogurtovega lončka vode, zvrhano jedilno žlico sladkorja ter čajno žličko kisa. Moko in sladkor zmešajte, dodajte tudi polovico količine vode in mešajte tako dolgo, da dobite gosto zmes brez grudic. Dodajte še preostanek vode, neprestano mešajte, da dobite gladko zmes. Preden zmes postavite na zmeren ogenj, dodajte še kis. Zmes segrevajte in nenehno mešajte, da se še dodatno zgosti in nastane lepilo. Odstavite z ognja in prelijte v lonček. Ob ohlajanju se bo še dodatno zgostila. Tako pripravljeno lepilo lahko hranite v hladilniku še približno tri dni.

Še več navdiha za velikonočne pogrinjke ...


Barvita zalivalka je lahko tudi okrasna vaza. 


Iz serviete lahko oblikujete tudi zajčka in ga uporabite za dekoracijo krožnika.


Servitete s pozitivnim sporočilom Uživaj! so nastale v sodelovanju s Spar Slovenija in so na prodaj ekskluzivno na njihovih policah.


Okvir za sliko, v katerega namestite servieto z lepim motivom, lahko uporabite kot okras na steni ali kot pladenj za piškote.


Servietno tehniko, predstavljeno v zgornjem videu, lahko uporabite tudi na sveči.


Namesto košarice za kruh lahko uporabite preprosto zloženo papirnato servieto s pomladnim motivom.

 

Besedilo: Mojca Cvajdik, skrbnik blagovnih skupin, Paloma d. d.
Fotografije: Davorin Volavšek
Styling in organizacija: Monika Kambič, Andreja Roškar
Serviete: Paloma
Pribor in dekoracija: Rutar Maribor

Promocijsko sporočilo

Preberite tudi

Komentarji