Domov Advent je pred vrati

Advent je pred vrati

Jutri je prva adventna nedelja, vi pa ste popolnoma nepripravljeni. Brez skrbi, za čudovito adventno okrasje potrebujete le štiri sveče in naše nasvete.

Za čudovit okras in simbol prihajajočega božiča sploh ne potrebujete venca. Adventni okras s štirimi svečami lahko ustvarite s povsem običajnimi stvarmi, ki se skrivajo v vašem domu ali bližnjem gozdu.

Hitro in preprosto

Namesto klasičnega adventnega venca lahko pripravite hiter okras že s svečami, ki jih položite v majhne pekače za pite, okoli njih pa razporedite oreščke ali šipek.

Posadite sveče

Poiščite štiri cvetlične lončke (še posebej privlačni bodo glineni) in vanje 'posadite' sveče ter jih okrasite z mahom, smrečjem, storži, brusnicami ...

Naravni minimalizem

Povsem minimalistično, a tako učinkovito! Dolga suha veja, popršena z umetnim snegom in nekaj okrasnimi trakovi je potrebovala le še štiri svečke, da je postala ultimativen božični okras, ki ne potrebuje prav ničesar drugega – le dovolj prostora.

Adventne sanke

Ste pogledali v otroško sobo? Tam pogosto najdemo prave male zaklade! Pri tem aranžmaju so bile uporabljene majhne sanke (igračka), v katere so postavljene sveče – po dve enaki.

Fotografije: Depositphotos

Preberite tudi

Komentarji