Domov Preplet ženskih glasbenih zgodb v simfonični ekstazi

Preplet ženskih glasbenih zgodb v simfonični ekstazi

Simfonična ekstaza podira meje glasbenih žanrov in združuje glasbene izvajalce na velikem cross-over spektaklu na Kongresnem trgu.

30. junij 2018 – Simfonična ekstaza 2, Kongresni trg, Ljubljana

Veličasten cross-over projekt Roka Goloba na velikem odru poleg orkestra in zbora ponovno združuje tudi priznane izvajalce klasičnega, rock in popularnega žanra, ki bodo na velikem odru uresničili njegovo glasbeno vizijo. Tokrat se mu bodo pridružili Orkester Zagrebške filharmonije in slovenski a capella zbor Perpetuum Jazzile ter eden najuspešnejših hrvaških glasbenikov in kantavtorjev Gibonni, ponovno pa se je projektu pridružil tudi Tomi Meglič. Poleg skupin Metalsteel in KiNG FOO bodo nastopili tudi Murat & Jose, Omar Naber ter izjemna ženska imena slovenske glasbe Maja Keuc, Nuška Drašček, Nina Strnad, Lana Trotovšek, Katrinas in Tinkara Kovač.


Maja Keuc

Rok je svojo glasbeno vizijo prepletel tudi z močnim ženskim glasbenim izrazom izjemnih izvajalk iz različnih glasbenih žanrov. Pevka Maja Keuc - Amaya je postala širše znana leta 2010, ko je na oddaji Slovenija ima talent zasedla 2. mesto in sedaj usklajuje uspešno pevsko kariero med Slovenijo in Švedsko. Nuška Drašček je pevka zabavne in resne glasbe v jazz, blues in gospel žanrih, ki je sodelovala tudi v več glasbenogledaliških produkcijah in muzikalih ter tudi klasičnih operah.


Nuška Drašček (foto: Nataša Kralj)

Mednarodno priznana in večkratno nagrajena slovenska violinistka Lana Trotovšek žanje svetovno občudovanje zaradi njenega ekspresivnega igranja in unikatnega glasbenega izraza. Nina Strnad je ena najbolj suverenih vokalistk resne jazz glasbe pri nas, njeno delo pa je zaradi čiste artikulacije ter čutnih interpretacij prepoznano tako s strani splošne kot strokovne javnosti. Nastopile bodo tudi večkrat nagrajene Katrinas - slovenski ženski vokalni tercet, pravi mozaik ženskih zgodb, ki se zlivajo v glasbeno celoto in navdušujejo z večglasno vokalno glasbo ter posebnostjo a cappella petja.

Na oder pa bo stopila tudi Tinkara Kovač, ki je s svojo prepoznavno flavto, ena bolj zvenečih imen slovenskih pop-rock glasbenic in avtoric. Močan ženski glas pa je tudi značilni znak skupine KiNG FOO s pevko neverjetnih vokalnih sposobnosti Aleksandro Josić, ki jo poznamo tudi iz finala srbske različice Talentov, skupina pa se je ravno vrnila z zelo uspešne mini turneje po Srbiji. Električna pevka ima izjemen, močan, rokerski vokal, hkrati pa čustveni razpon za nežne in srce parajoče pesmi.


King Foo (foto: Marko Delbello Ocepek)

Mednarodno priznani in cenjeni slovenski skladatelj, aranžer, producent, multiinstrumentalist in dirigent Rok Golob se je že zapisal pod mnoga raznolika avtorska dela za simfonične orkestre, glasbene soliste, big bende in spisal glasbena dela za filme, radio in televizijo. Izjemno talentiran vsestranski glasbenik je sodeloval tudi s svetovno priznanimi glasbenimi imeni, za svoje delo pa je prejel številne nagrade doma in tujini. Rok s prepletom ženskih izvajalk iz različnih glasbenih svetov ponovno dokazuje, da glasba nima meja.

Izjemne ženske izvajalke bodo svoj poseben pečat vtisnile v simfonično ekstazo na velikem odru!

Vstopnice lahko kupite na vseh prodajnih mestih Petrol in Eventim.

Besedilo in fotografije: PR

Komentarji