background image

Zapeljivi na fotografijah


Dobra portretna fotografija vas lahko prikaže kot samozavestne, posebne in poudari tisto, kar kaže vaš karakter. Med fotografiranjem ne bodite preresni – nasmehnite se, sicer boste delovali nedostopno.

Ugotovite, katera je vaša boljša stran. Preglejte svoje stare fotografije in dajte na stran tiste boljše. Opazili boste, da imate na večini teh fotografij glavo obrnjeno v eno, vašo boljšo stran. Če še vedno niste prepričani, vedite, da si veliko ljudi naredi prečko na svoji boljši strani. Možno pa je tudi, da je 'naravnost' vaša najboljša 'stran'.

Oster pogled. Zaradi poudarjene čeljusti je lahko vsak fotogeničen. Naj bosta čelo in čeljust usmerjena proti fotoaparatu, tako kot pri vesoljčku E.T. Na ta način bo koža videti napeta in obraz bo bolje osvetljen.

Priprite oči. Z rahlo priprtimi očmi boste videti modro in samozavestno. A ne pretiravajte! Fotografi večkrat naročijo, da model približa spodnje in zgornje veke, da bi dosegli suveren videz.

Poiščite pravega fotografa

Vprašajte prijatelje in znance, nato prebrskajte še splet in preverite njegovo delo. Vprašajte se, ali želite biti na fotografiji takšni kot ljudje, ki jih je fotografiral. Kontaktirajte izbrane fotografe, vprašajte jih, kako vas bodo vodili do popolne fotografije. Nekdo vam bo rekel, da pomislite na zabavne trenutke, drugi bo predvajal glasbo, tretji pa se bo z vami pogovarjal, da bi čim prej dosegel sproščenost. Izberite primernega sebi in se pred fotografiranjem pogovorite o ceni in o tem, kdaj boste fotografije prejeli v roke.

Fotografija: Profimedia

Komentarji