background image

Pravilna uporaba eteričnih olj


Vonj cvetlic in ostalih rastlin spodbudi delovanje imunskega sistema in dviga razpoloženje. Naučite se pravilne uporabe koncentriranih eteričnih olj!

1. Pazite, kakšno eterično olje kupite

Kakovost je nujna, še posebno, ko gre za vonj, ki vpliva na stanje duha. Kupujte v lekarnah, izdelki pa naj imajo ekološke certifikate. Cenena eterična olja so izdelana iz sintetičnih molekul, ki pa lahko dražeče vplivajo na kožo. Dober izdelek nikoli ne more biti res poceni, saj je za majhno količino eteričnega olja potrebnega veliko cvetja ali zelenja (30 vrtnic za le eno kapljico olja in tisoč kilogramov jasminovih cvetov za liter olja). Povprečna cena kakovostnega eteričnega olja znaša 15 do 20 evrov za stekleničko, ki vsebuje 10 mililitrov.

2. Nekatera olja lahko dražijo kožo

Preden izbrano eterično olje nanesete na večjo površino, naredite preizkus. Kapljico eteričnega olja zmešajte z žličko navadnega negovalnega olja in mešanico nanesite na notranji del podlakti. Če koža pordeči, eteričnega olja ne uporabljajte.

3. Če vam vonj eteričnega olja ni všeč ...

... je bolje, da ga ne uporabljate. Vonj je povezan z našo podzavestjo, in če vam ne prija, to pomeni, da je aroma najverjetneje povezana z nekim neprijetnim dogodkom iz preteklosti. Izberite drugo.

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji