background image

Nepogrešljivi dodatki za potovanje


Potovalni dodatki – malenkosti, ki lahko neizmerno olajšajo prav vsako potovanje. Odkrili smo, kateri so tisti dodatki za potovanje, ki jih mora vsebovati vsak dober potovalni seznam.

Potovalna denarnica

Na potovanju običajno s seboj nosimo več gotovine ali pa uporabljamo več bančnih kartic. Kot turisti smo v tuji državi tudi bolj ranljivi za krajo. Za varno hrambo gotovine in osebnih dokumentov sta najboljši izbiri potovalna denarnica za okoli vratu ali pas za denar. 

Set stekleničk za kozmetiko

Iz varnostnih razlogov je vnos klasičnih količin šamponov, gelov in drugih kozmetičnih tekočin na letalo prepovedan. Za vse, ki potujejo samo s kabinsko prtljago, je obvezna uporaba manjših količin kozmetičnih tekočin. S setom stekleničk za kozmetiko lahko najljubše gele in šampone vzamete na potovanje tudi v ročni prtljagi.

Svetovni adapter

Potovanje po tujih državah s seboj prinese tudi spoznavanje različnih standardov vtičnic. Ker imamo s seboj čedalje več elektronskih naprav, ki zahtevajo neprestano polnjenje, je treba zagotoviti, da bodo polnilci kompatibilni. Enostavna rešitev so adapterji, ki omogočajo pretvorbo med vsemi tipi svetovnih vtičnic in brezskrbno uporabo elektronskih naprav.

Tehtnica

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste si na potovanju nakupili številne unikatne spominke, vendar niste bili prepričani, ali jih boste lahko prinesli domov? Omejitve letalskih prevoznikov pri maksimalni teži prtljage so različne in njihova prekoračitev vas lahko drago stane. S točno informacijo o teži lahko že predhodno poskrbite, da boste pri oddaji kovčka brez skrbi. Majhna, priročna in izredno praktična digitalna tehtnica za prtljago vam bo takoj ponudila točen podatek o teži prtljage in olajšala odločitev o nakupu še kakšnega dodatnega spominka.

Oznaka za prtljago

Vaša prtljaga je vaša last in mora vsebovati vaše kontaktne podatke. Papirnati označevalni lističi letalskih prevoznikov so namenjeni enkratni uporabi in hitro jih lahko pozabimo pritrditi na prtljago. Da bo vaš kovček vedno označen, poskrbijo oznake, ki so izredno vzdržljive in z živahnimi barvami poskrbijo, da so izstopajoče in takoj vidne. Tako boste zagotovili, da vas bo morebitna izgubljena prtljaga lažje in hitreje našla.

Ključavnica

Nahrbtniki, torbe in nekateri kovčki so lahka tarča nepridipravov, saj jih brez zaščite lahko hitro odprejo in iz njih odtujijo vaše osebne predmete. S priročno in majhno ključavnico je varnost prtljage zagotovljena.

Kompresijska vreča

Oblačila v kovčku zavzamejo največ prostora in zmanjšanje njihove prostornine vam omogoča uporabo pridobljenega prostora za druge najnujnejše potrebščine. Zmanjšanje količine oblačil običajno ne pride v poštev (kajne, dekleta?), zato je najhitrejša in najlažja izbira uporaba kompresijskih vreč. S stisnjenimi oblačili boste pridobili prepotreben dodatni prostor in boljšo organiziranost v kovčku. Zrak lahko iztisnete s sesalnikom ali pa vrečo ročno dobro stisnete.

Zložljiv nahrbtnik ali torba

Na potovanju si velikokrat želimo, da bi s seboj vzeli dodaten nahrbtnik ali torbo za transport manjše količine osebnih predmetov, vendar zanj običajno nimamo prostora. Z mehkim nahrbtnikom, ki ga lahko zložite, prihranite prostor v kovčku in povečate mobilnost, ko prispete na cilj, njegova uporabnost pa se odlično izkaže pri nakupih in na izletih.

Potovalni vzglavnik

Dolge poti na letalih, avtobusih in vlakih so utrujajoče in velikokrat vas na koncu boli vrat. Potovalni vzglavnik olajša potovanje, saj omogoča najboljšo oporo glave in učinkovitejši počitek.

Pas za kovček

Med transportom se lahko kovčki nenačrtovano odprejo in izgubijo vsebovano prtljago. Pas za kovček bo preprečil odprtje in omogočil varen transport. Z uporabo kombinacijske ključavnice lahko kovček še dodatno zavarujete in ga zaščitite pred tem, da bi ga odpirale tretje osebe.

Maska za spanje in čepki za ušesa

Dolge vožnje na potovanjih radi izkoristimo za počitek in običajno prepotreben dodaten spanec. Predvsem na vlaku in na letalu je okrog nas velikokrat precej motečih dejavnikov, ki nam ne omogočajo pravega počitka. V tem primeru je učinkovita rešitev kombinacija maske za spanje, ki zaustavi motečo svetlobo, a pri tem omogoča premikanje vek in trepalnic, in čepkov za ušesa, ki blažijo hrup iz okolice.

Fotografije: BigStock

Preberite tudi


Komentarji