background image

Najboljše leta 2017


Katere knjige, pesmi, filmi in osebe so najbolj zaznamovali leto 2017? Mi smo predlagali, vi ste izbrali! Preverite, kdo so zmagovalci …

Naj pesem: Despacito (Luis Fonti)

2. mesto: Shape of You (Ed Sheeran)
3. mesto: Never Give Up (SIA)

Naj knjiga: Izvor

Avtor: Dan Brown
Založba: Mladinska knjiga (34,99 €)

Razvpiti znanstvenik in futurist Edmond Kirsch oznani, da bo v Guggenheimovem muzeju v Bilbau objavil osupljivo odkritje, ki bo pretreslo vernike po svetu. Med povabljenci je tudi njegov nekdanji profesor s Harvarda Robert Langdon. Skrbno pripravljena prireditev pa se nepričakovano sprevrže v tragedijo. Langdon in direktorica muzeja se znajdeta pred zahtevno nalogo: odkriti šifro, s katero bosta razvozlala Kirschevo skrivnost. Toda zagrizeni nasprotnik je ves čas korak pred njima in zdi se celo, da njegove zveze segajo v špansko kraljevo palačo ...

Izvor je peti roman Dana Browna, v katerem nastopa harvardski profesor Robert Langdon. Ameriški pisatelj se je bralcem po svetu priljubil z Da Vincijevo šifro, ki ostaja eden najbolje prodajanih romanov vseh časov. Njegov recept za uspešnico je še vedno napeta akcija, prepletena z zgodovino, umetnostjo, šiframi in simboli.

2. mesto: Ljubezen na terapiji (Veronika Podgoršek)
3. mesto: Sijaj (Margaret Mazzantini)

Naj film: Petdeset odtenkov teme

Režija: James Foley
Scenarij: Niall Leonard, E.L. James (knjižna predloga)
Igrajo: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson

Ko smo se nazadnje srečali s protagonistoma zgodbe, so Christianove mračne skrivnosti postale prevelik zalogaj za sramežljivo Anastasio Steele, kar je privedlo do razdrtja njunega razmerja. Usodno privlačni Christian Grey je tedaj spoznal, da se ljubezni preprosto ne da zajeziti s sklenitvijo poslovne pogodbe … Da bi popravil napake in ponovno obudil razmerje z Anastasio, bo sprva moral pristati na njene pogoje, ki pa so povsem drugačni od njunega prvotnega dogovora. Novo poglavje Petdesetih odtenkov v naše kinematografe prihaja februarja.

2. mesto: Čudo
3. mesto: Hitri in drzni 8

Naj serija: Reka ljubezni

TV program: POP TV
Igrajo:  Lara Komar, Tadej Pišek, Marijana Brecelj

Osrednja lika serije sta Irena Rot in Rok Slak, prikupna fotografinja iz mesta in simpatičen mizar z Dolenjske. Njuna pot do sreče pa bo vse prej kot lahka. V na prvi pogled idilični vasi se začnejo dogajati sumljive stvari, nekdo namreč podtika požare in seje strah v kosti vaščanom in gasilcem. Videti je, da nekateri komaj čakajo, da stegnejo svoje kremplje okrog vratu romantičnih parov, a prav ogenj zaneti prve iskre ljubezni. Da ne prehitevamo, Irena in Rok se morata najprej spoznati. Pri Slakovih se pripravljajo na poroko Rokovega brata Blaža. Ko je poroka v polnem teku, jo nenadoma prekine nepričakovani dogodek ... Serija se z drugo sezono vrača leto spomladi.

2. mesto: Igra prestolov (HBO)
3. mesto: Talenti v belem (FOX Life)

Ikona sloga: Kate Middleton

Vojvodinja Cambriška velja za eno najbolj trendovskih kraljevih dam, ki s svojim videzom vedno zmaga. Njen slog nas navdušuje že mnoga leta, za ikono sloga pa ste jo izbrali že drugič zaporedoma.

2. mesto: Gigi Hadid
3. mesto: Angelina Jolie

Navdih leta: Ilka Štuhec

Ilka Štuhec je uspešno zapolnila praznino, ki jo je v slovenskem ženskem alpskem smučanju ustvaril odhod Tine Maze. V sezoni 2016/2017 je v skupnem seštevku svetovnega pokala osvojila kar dva mala kristalna globusa ( v smuku in kombinaciji), vso Slovenijo pa je navdušila, ko je postala svetovna prvakinja v smuku in ubranila zlato kolajno, ki jo je na prejšnjem prvenstvu v Vailu osvojila Mazejeva. Oktobra si je poškodovala koleno in tako že pred začetkom nove sezone le-to praktično zaključila, a verjamemo, da se bo v vsej svoji moči vrnila prihodnjo sezono. Ilka Štuhec je tako vaš in naš navdih leta 2017!

 

A post shared by ilka stuhec (@ilkastuhec) on


2. mesto: Petra Greiner
3. mesto: Salome

Naslovnica leta: December 2017

2. mesto: Avgust/september 2017
3. mesto: Januar 2017

Naslovna zgodba
Mesec boja proti raku dojk: Poskrbite, da bodo vaše zdrave!

Članek lahko preberete tukaj

2. mesto: Pridružite se klubu srečnih ljudi
3. mesto: V iskanju naravne lepote

Spletna vsebina: Najpogostejše benigne spremembe dojk

Od pubertete do menopavze dojke prehajajo skozi številne faze in spremembe, ki vključujejo tudi pojav zatrdlin in izcedkov iz bradavic. A niso vse spremembe nevarne in ne pomenijo vedno raka dojk. Preberi več

2. mesto: Najbolj trendi pričeske ta hip
3. mesto: Pozor! Ti simptomi lahko pomenijo kap

Fotografije: Depositphotos, BigStock, Instagram, PR

Preberite tudi


Komentarji