background image

Avto za individualen slog: nova Hyundai Kona


Popolnoma nova Kona je plod Hyundaijevega bogatega znanja na področju razvoja SUV-vozil.

V njeni napredni zasnovi se skriva ambicija po povečanju ugleda znamke in povečanju števila kupcev, ki sovpada s ciljem družbe Hyundai Motor, da bi do leta 2021 postala največji azijski proizvajalec vozil v Evropi. Kona na trg vstopa na novi kompaktni SUV-platformi, ki jo nadgrajuje drzna oblika z izstopajočimi dvojnimi žarometi v polni LED-izvedbi, dvobarvno karoserijo in paleto živih, prepoznavnih barv. Barviti šivi na sedežih in volanskem obroču v kombinaciji z živobarvnimi obrobami zračnikov popolnoma prevetrijo notranjost vozila in poskrbijo za prijeten občutek med vožnjo.

Kona pa je obenem tudi čisto pravi SUV s štirikolesnim pogonom, možnostjo 7-stopenjskega robotiziranega menjalnika z dvojno sklopko (DCT) in možnostjo izbire med Hyundaijevimi najnaprednejšimi motornimi opcijami – od modernih prisilno polnjenih bencinskih agregatov do dizelske tehnologije nove generacije (slednji na voljo 2018). Projekcijski zaslon, ki zagotavlja najvišjo raven svetilnosti med konkurenti, poskrbi, da ima voznik najpomembnejše informacije med vožnjo naravnost pred očmi.

Funkcija Display Audio, prav tako novost, prinaša povezljivost za vse, saj potnikom omogoča uporabo storitev Apple CarPlayTM in Android AutoTM, s pomočjo katerih lahko preko 7-palčnega zaslona upravljajo s svojimi mobilnimi napravami. Novi visoko zmogljivi zvočni sistem proizvajalca Krell, opremljen z osmimi zvočniki in ojačevalnikom, v kabini pričara pravo koncertno vzdušje. Ne nazadnje pa Kona navduši tudi s širokim naborom tehnologij za zagotavljanje aktivne varnosti, med katere sodi tudi sistem za samodejno zaviranje s funkcijo za zaznavanje pešcev.

Drzna in modna zunanjost

Sprednji del nove Kone uteleša njeno izraznost in moč, prepoznavnost pa ji zagotavlja kaskadna maska, novi družinski obraz Hyundaijevih vozil. Za neizbrisen vtis poskrbijo dvodelni prednji žarometi z ločenimi dnevnimi lučmi v LED-izvedbi, ki so postavljene nad glavne LED-žaromete. Ločeni žarometi pripomorejo k samozavestnemu in naprednemu videzu, ki ga zaznamujejo elegantne in ostre poteze. Drznost prednjega in zadnjega dela vozila dodatno poudarita široka postava in ponosno izražene obline. Poleg tega Konina dvobarvna karoserija in možnost izbire med desetimi izstopajočimi barvami zunanjosti ponujata kar 28 individualnih kombinacij, zato se Kona brez težav prilagodi skoraj vsakemu slogu. 18-palčna aluminijasta platišča so ena največjih v razredu in poudarjajo drzno in modno zunanjost novega Hyundaijevega križanca.

Notranjost, ki jo prežema eleganca

Notranjost nove Kone odlikujejo gladke površine, ki prekrivajo vrh armaturne plošče in prežemajo vozniški prostor z eleganco in prefinjenostjo, medtem ko elementi v črni barvi simbolizirajo tehnološko naprednost in avanturističen značaj. Odličen občutek v kabini krepita prostornost in odlična preglednost. Možnost izbire med barvitimi vložki ter enako obarvanimi šivi na sedežih in volanskem obroču pa je samo še en dokaz več, da je pri snovanju Konine prefinjene notranjosti štela vsaka podrobnost. Nova Kona je edino vozilo v segmentu, ki ponuja možnost izbire barve varnostnih pasov, ki se ujemajo z izbranimi odtenki notranjosti.

Najmodernejši agregati in štirikolesni pogon

Nova Kona na trg vstopa z možnostjo izbire med dvema prostorninsko manjšima prisilno polnjenima bencinskima agregatoma, ki se odlikujeta z visokim navorom pri nizkem številu vrtljajev ter izjemno varčnostjo. Na voljo je 1.0-litrski T-GDI s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in 88,30kW (120 KM) (kombinirana poraba goriva: 5,2-5,4 l/100 km; kombinirani izpust CO2: 117-125 g/km). Za več moči je tu še 1,6-litrski T-GDI s 130 kW (177 KM), ki je združen s Hyundaijevim lastnim 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT) in štirikolesnim pogonom (kombinirana poraba goriva: 6,7 l/100 km; kombinirani izpust CO2: 153 g/km). V izvedenki s štirikolesnim pogonom, ki do 50 % navora lahko razporedi na zadnji kolesni par, se nova Kona odlično znajde v vseh situacijah – od vožnje po snegu ali makadamu do običajne cestne vožnje. Vse Kone s štirikolesnim pogonom so opremljene z večvodilsko zadnjo premo, s čimer izstopajo med tekmeci. Omenjeno bodo cenili vsi vozniki, še posebej pa tisti, ki cenijo dinamično vožnjo, saj v kombinaciji z odličnim vzmetenjem zagotavlja večjo stabilnost v zavojih. V letu 2018 bo motorno paleto že poleti obogatila nova generacija izjemno učinkovitega 1.6-litrskega dizelskega agregata, ki bo na voljo tako s 6-stopenjskim ročnim kot tudi izjemno učinkovitim in natančnim sedemstopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko, ta motor pa bo moč združiti tudi s štirikolesnim pogonom. Hyundai Kona je postavljena na popolnoma novi platformi. Slednja omogoča štirikolesni pogon, prilagojeno zasnovo podvozja in vgradnjo električnega pogona. Omogoča tudi visoko stopnjo dinamike vožnje, ki je podprta z izredno togo a lahko karoserijo.

Projekcijski zaslon in celovita povezljivost

Nova Kona je prvi Hyundai na našem tržišču, ki ponuja projekcijski zaslon in tako omogoča vozniku, da najpomembnejše informacije med vožnjo vedno ohrani naravnost pred očmi. Zaslon ponuja najvišjo raven svetilnosti med konkurenti (10.000 cd/m2) in omogoča projekcijo slike v velikosti 8 palcev, s čimer zagotavlja odlično berljivost podnevi, voznik pa z njegovo pomočjo tudi hitreje obdela pomembne informacije, ne da bi pri tem odmaknil pogled s cestišča. Zmagovito ponudbo nadgrajujejo tudi številne možnosti povezljivosti. Opcijski 8-palčni infozabavni sistem v sebi združuje navigacijski sistem, multimedijske funkcije ter funkcije povezljivosti, ki omogočajo tudi uporabo storitev Apple CarPlayTM in Android AutoTM. Sistem bogati brezplačna sedemletna naročnina na storitev Live Services, ki poskrbi, da ste vedno obveščeni o trenutnih vremenskih razmerah, stanju na cestah, nadzoru prometa (kjer je to z zakonom dovoljeno) ter objektih in ustanovah v vaši okolici. Še ena novost, ki jo prinaša Kona, je sistem Display Audio, ki s pomočjo storitev Apple CarPlayTM in Android AutoTM potnikom omogoča, da do vsebin na svojih mobilnih telefonih dostopajo prek 7-palčnega zaslona na dotik. Na ta način je moč uporabiti navigacijski sistem, nameščen na mobilniku, opraviti telefonski klic, narekovati sporočilo ali poslušati glasbo. Kona tako kupcem, ki si želijo vozilo vstopnega razreda, ponuja izjemno raven povezljivosti. Opcijsko je na voljo tudi sistem za brezžično polnjenje mobilnih naprav (Standard Qi), s pomočjo katerega je mobilnik mogoče napolniti kar med vožnjo.

Najnaprednejše varnostne tehnologije in karoserija iz posebej ojačanega jekla

Poleg tega da predstavlja izjemno izbiro za voznike z aktivnim in samosvojim življenjskim slogom, je nova Kona tudi vozilo, ki odlično varuje svoje potnike. Hyundaijev nabor tehnologij za zagotavljanje aktivne varnosti in pomoč pri vožnji ustreza najvišjim evropskim varnostnim standardom. Na spisku varnostne opreme so namreč Hyundaijev sistem za preprečevanje naleta s funkcijo zaznavanja pešcev, sistem za nadzor mrtvih kotov, sistem za opozarjanje na prečni promet, sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu, sistem za nadzor voznikove zbranosti ter sistem za samodejno zasenčenje žarometov (High Beam Assist) in statična luč za osvetlitev ovinka (SBL). Družba Hyundai Motor je tudi edini proizvajalec avtomobilov, ki za izdelavo slednjih vsepovsod po svetu uporablja lastno jeklo, kar tudi novi Koni prinaša številne prednosti. Njena močna, a lahka karoserija skrbi za vozno dinamiko in obenem zagotavlja najvišjo raven varnosti. To ji omogočajo uporaba visokotrdnostnih jekel, tehnologija vročega preoblikovanja jekel in kar 115 metrov lepljenih spojev karoserije.

Več informacij: www.hyundai.si

Promocijsko sporočilo

Komentarji