background image

Premagajte kronično zaprtost


Vaše črevesje je že od nekdaj leno in ste neuspešno poskušali že vse ... Ne čakajte: preizkusite hidrokolonsko terapijo. Deluje!

Zakaj se to dogaja?

Dolgoletna zaprtost vpliva na občutljive mehanizme premikanja črevesja. Spodbuja njegovo hipertoničnost. Stres črevesja privede do krčev, vsebina črevesja pa se ne more več premikati. Če ste pogosto napeti, lahko trpite za kolitisom.

Rešitev

Hidrokolonska terapija je nežno izpiranje debelega čreva. Vanj se počasi vbrizga 15 do 30 litrov prečiščene vode. Bolnik leži na postelji, voda pod pritiskom vstopi v debelo črevo in ga očisti vse do slepiča. Očisti vse ostanke blata, ki so se nakopičili skozi leta in so lahko vzrok gnitja in vnetja. Nelagodje ob tem je minimalno – bolečina v trebuhu med praznjenjem.

Rezultati

Poleg čiščenja je ta terapija učinkovita, ker črevesje ponovno vzpostavi peristaltiko. Voda deluje kot 'trener' črevesnih mišic. Izginejo glavoboli, napetost in celo akne ter cistitis. Če ste zaprti nekaj mesecev, sta zadostni dve terapiji, med njima pa naj bo vsaj teden dni premora. V primeru, da zaprtost traja dlje časa, je potrebnih 8 do 10 terapij, nato bo črevo ponovno delovalo.

Nasvet +: masirajte trebuh

Pripravite mešanico iz 5 žličk mandljevega olja ali hladno stiskanega rastlinskega olja ter 2 kapljic rožmarinovega, majaronovega in kamiličnega esencialnega olja. Z oljem masirajte spodnji del trebuha – s krožnimi gibi v smeri urinega kazalca. Postopek vsakodnevno ponavljajte. V primeru nosečnosti ne uporabljajte rožmarinovega olja. 

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji