background image

Pospešite metabolizem


Predstavljamo superhrano za pospeševanje presnove in uspešnejši boj z odvečno maščobo. In najboljša novica? Najverjetneje jih že imate doma!

Ovseni kosmiči

Študije so pokazale, da lahko kakovosten zajtrk pospeši vaš metabolizem v mirovanju tudi za 10%. Priporočamo, da dan pričnete z ovsenimi kosmiči. Kje se skriva njihova moč? V vlakninah! Zaradi njih boste tudi siti dalj časa.

Losos

Telo beljakovine težje prebavi kot ogljikove hidrate in maščobe, zato telo pri tem porabi več energije. In čeprav je losos poln maščob, so te pretežno iz družine omega 3, ki so zelo zdrave in pomagajo ščititi vaše srce in možgane.

Čili

S pekočo hrano segrejete telo in metabolizem prisilite, da deluje močneje in hitreje. Če obroku dodate 10 g čilija, lahko porabite do 14 dodatnih kalorij.

Zeleni čaj

Ne vsebuje toliko kofeina kot kava, vsebuje pa katehine, antioksidante, ki za 4% pospešijo metabolizem tudi v mirujočem stanju. To pomeni, da boste tudi med počitkom porabili več kalorij kot običajno.

Voda

Tako običajna, a tako mogočna! Neka študija je pokazala, da osebe, ki dnevno spijejo 8 kozarcev vode, porabijo več kalorij, kot tiste, ki spijejo le štiri. Želite njeno moč še povečati? Kozarcu vode dodajte led – metabolizem naj bi pospešila mrzla voda.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji