background image

Kaj najljubše sadje pove o vas?


Povejte nam, kaj jeste in mi vam povemo, kaj vaša priljubljena vrsta sadja pove o vas.

Jabolko
Ljubiteljice jabolk so zelo povezane z naravo, živijo tukaj in zdaj in izžarevajo neprisiljenost. One vedo, kako se odklopiti. K njihovim močem prištevamo previdnost.

Banana
Ker ste sinonim za moč, potrebujete hrano za energijo. Banane vam po športu zagotovijo novo gorivo. Priljubljeno sadje cenite tudi pečeno, saj bo umirilo željo po sladkem. Psihologi ljubiteljem banan pripisujejo še nežnost in razigranost.

Jagoda
V srednjem veku so bile zaradi nizke rasti jagode simbol plemenite ponižnosti in skromnosti. Jagode so priljubljeno sadje veliko mladih deklet in tudi že odraslih žensk, ki še vedno delujejo dekliško (v pozitivnem smislu).

Granatno jabolko
Granatno jabolko velja za sadež boginj. Simbolno stoji tako za grško Afrodito kot tudi rimsko Venero. Ta sadež ponazarja lepoto, ženstvenost, strast in ustvarjalnost – lastnosti, ki jih zagotovo pripisujejo tudi vam.

Češnja
Temnordeča in sočna – češnja simbolizira polnost, okus in erotiko. Umetnostne zvrsti, kot so slikanje, film in književnost, so polne tega sadeža.

Mango
Stara indijska legenda ga slavi kot jed bogov in do danes ta sadež z žareče rumenim sadnim mesom velja za nacionalni simbol. Navsezadnje je prav legendarno mangovo drevo v Budinem vrtu zagotovilo senco. Tudi vi poznate takšne kraje, ki vam dajejo mir in moč. Resnično in tisto zasanjano. Zaradi tega sijete od znotraj navzven.

Pomaranča
Tako sadež kot tudi oranžna barva veljata za vir moči, oboje pa simbolizira veselje do življenja. Vaš cilj je iz vsega narediti najboljše in melanholiji pokazati hrbet. Četudi kdaj padete: vedno znova se postavite na noge.

Papaja
Ljudje v jugovzhodni Aziji jo uživajo v različnih stopnjah zrelosti – zelo radi si postrežejo tudi fino nastrgan zelen, nezrel sadež. Ta ima zelo oster okus in ga skupaj z ribjo omako pripravijo kot solato. K nam prispejo le zreli, sladki sadeži, ki jih pretežno uživamo kot sadje. Morda pa imate tudi vi, prav tako kot papaja, dve plati? Še dobro, da je tako, saj vas to naredi še bolj zanimive.

Rabarbara
Botanično gledano se rabarbaro prišteva k zelenjavi, čeprav jo v naših krajih uporabljamo kot sadež. Povsem drugače pa je na področju, od koder izvira, na Himalaji, najvišjem gorovju na svetu. Rabarbara je pač rastlina presežkov – tudi zato, ker jo nabiramo že aprila. Višje, hitreje, dlje: to je tudi vaš moto.

Fotografija: Thinkstock

Preberite tudi


Komentarji