background image

Kaj ginekologinja pove svojim prijateljicam?


Kaj bi vam povedala ginekologinja, če bi se z vami pogovarjala kot najboljša prijateljica? Preberite nekaj malih skrivnosti ...

Nobene brazilske depilacije pred pregledom

Razumljivo je, da bi vse rade bile lepo urejene, ko vemo, da si bo nekdo podrobneje ogledoval naše intimne predele. A vedite, da je zdravnikom popolnoma vseeno. Pravzaprav je lahko situacija celo neprijetna, če na mizo za preglede ležete z rdečim, nabreklim osramjem in je jasno vidno, da ste šli na depilacijo tik pred obiskom ginekologa. S tem lahko otežite tudi sam pregled, saj vaš ginekolog ne bo vedel, če je kaj dejansko narobe – torej če imate kakšno vnetje ali okužbo – ali pa imate osramje otečeno samo zaradi poškodbe ob voskanju. Zato vam priporočamo, da se na obisk pri ginekologu odpravite takšne, kot ste, namesto da bi se zanj posebej voskale.

Jogurt je lahko odlično zdravilo – tam spodaj

Verjetno ste že slišali, da lahko z uživanjem jogurta in dobrih bakterij v njem preprečite glivične okužbe. Uporabite pa ga lahko tudi na drugačne načine. Če ste že kdaj prebolele glivično okužbo ali bakterijsko vaginozo in začutite podobne simptome, si vbrizgajte malo organskega jogurta z živimi kulturami v nožnico, saj tako popravite naravno ravnovesje mikroorganizmov. Pred spanjem uporabite približno četrt skodelice, naslednji dan pa zaradi izcedka vsekakor uporabite vložek. Mogoče se vam zdi ogabno, a deluje. Če ne, seveda čim prej obiščite svojega ginekologa. 

Kadar je le mogoče, bodite brez hlačk

Številne ženske nikoli niso brez spodnjega perila – hlačke si slečejo samo pod prho! Če spodnje perilo nosite ves čas, pa povzročate, da se vaše spolovilo kopa v vlagi pri telesni temperaturi, kar pospešuje razmnoževanje bakterij na koži zunanjega spolovila. Če zaznate neprijeten vonj, ta običajno ne prihaja iz nožnice – vzrok so bakterije, ki so se veselo namnožile, medtem ko je vaša vulva dolge ure čepela, ujeta v spodnjem perilu. Še huje je pozimi, ko nosite pajkice ali nogavice pod hlačami. Seveda ne želite kazati mednožja v službi, zato čez dan vsekakor nosite spodnje perilo, ko pridete domov, pa se hlačk znebite. In nobeni ženski jih ni treba nositi v posteljo.

Vsaka ženska bi si morala lastiti vibrator … ali dva

Spolne igračke bi morale biti del posteljnega repertoarja vsake ženske. Z leti se količina estrogena v telesu niža in ščegetavček postane manj občutljiv – to se lahko začne že hitro po 35. letu starosti. Ko se to začne dogajati, lahko užitke v postelji povečate in popestrite z uporabo vibratorja. In nobene potrebe ni, da ga uporabljate same, za zaprtimi vrati – naj se vaš partner udeleži zabave.

Če vas mučijo krči, se znebite tamponov

To sicer ni znanstveno dokazano, a se številne osebne izkušnje žensk skladajo z idejo, da so menstrualni krči močnejši, ko uporabljajo tampone, ker ti upočasnijo praznjenje maternice. Res je, da je lahko uporaba vložka čez dan neprijetna, zato jih lahko na primer uporabljate, ko pridete domov ali ponoči. Še eno učinkovito sredstvo za lajšanje je čaj iz listov maline – gre za tradicionalno zeliščno zdravilo, ki sprošča mišice maternice.

Če ne doživljate orgazmov, ne krivite njega

Mnoge ženske tožijo, ker ne doživijo orgazma, in za to rade krivijo svoje partnerje. Vedite pa, da je vaš orgazem tudi vaša naloga, saj gre za naučeno izkušnjo. To pomeni, da se morate dobro počutiti v svoji koži in vedeti, kaj vam je všeč in na kak način, namesto da od partnerja pričakujete, da bo kar sam od sebe vedel vse vaše skrivnosti. Če vaš fant ali mož nima pojma, morate najprej same dešifrirati svoje telo, potem pa ga naučiti in voditi, da vas bo pripeljal do vrhunca. 

Fotografija: Thinkstock

Preberite tudi


Komentarji