background image

5 načinov za uspešnejše razstrupljanje


Kratki in enostavni nasveti, da boste telo očistili in pripravili na vse izzive pomladi.

#1 Čim manj hrane

Post je že stoletja poznan način razstrupljanja telesa. Ko telo ne prejme hrane, se mora znajti samo, da ostane pri močeh. Sistem se tako opre na lastne vire preživetja in naložene strupe uporabi za gorivo. Če telo dobi zadostno količino hrane, se ne more dobro razstrupiti.

#2 Zaupajte svojemu telesu

Kakršna koli napetost lahko zavre proces razstrupljanja. Zagotovite si sproščeno okolje in se v času razstrupljanja ne zadržujte v glasnih in stresnih prostorih ter opravljajte le lažjo telesno vadbo. Družite se z mirnimi ljudmi, ki vam bodo med razstrupljanjem v oporo.

#3 Spočijte misli

Napori in stres so del naših vsakdanjikov, razstrupljanje pa je čas, ko stopimo v pristen stik s svojim telesom in dušo. Pozabite na službo in družinske zdrahe, pustite telefon ugasnjen in se potopite v miren svet svojih misli. V času razstrupljanja se lahko odpravite tudi v toplice, na joga počitnice ali se umaknete v naravo.

#4 Izrazite se

Ko vas hrana ne potiska navzdol, telo prežame naravna lahkost. Čustveni svet je v tem času najbolj občutljiv. Ljubezen do samega sebe vas bo umirila ter pregnala sence težav vsakdanjega življenja. Takšen stik s samim seboj običajno težko vzpostavimo, saj je telo prezaposleno s prebavljanjem težke hrane in s stresom.

#5 Po postu

Telo se redi zaradi nepravilne, pretežke hrane, prebogate z ogljikovimi hidrati. Med nekajdnevnim postom boste izgubili kakšen kilogram, a ga boste hitro pridobili, če boste kmalu začeli z enakim načinom prehranjevanja kot v preteklosti. Odločajte se za hranljiva živila, predvsem zelenjavo, odpovejte se belemu sladkorju in predelanim živilom. Vsakodnevne obroke si pripravljajte doma, saj tako najbolje veste, kaj jeste.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji