background image

3 prednosti pravilnega dihanja


Pravilno dihanje ni tako samo po sebi umevno, kot bi mislili. Predstavljamo tri razloge, zaradi katerih bi morali vložiti trud in (za)dihati pravilno.

Krepi trebušne mišice

Morda se vam bo zdelo nenavadno potisniti trebuh ven ob vdihu, a obljubimo, da ne boste izničili trdega dela in vseh tistih trebušnjakov. Pravzaprav pravilno dihanje s prepono deluje kot vadba za srednji del telesa. 80 % vaših pljuč se nahaja ob straneh in zadaj, kjer obkrožajo trebušne mišice, dihanje s prepono pa mišicam daje možnost za premikanje.

Zmanjša stres

Ta tip zavestnega dihanja s prepono je aktivna meditacija. Ko dihate s spodnjim delom telesa, telo napolnite s kisikom in se na naraven način sprostite. Zavestno dihanje pa preusmeri vaše misli proč od skrbi ali drugih stvari, ki vas sicer težijo.

Ukroti razdražen želodec

Namesto da sežete po zaviralcu želodčne kisline, raje zaposlite pljuča, da delajo s polno paro. Z dihanjem z zgornjim delom telesa, vaš srednji del ostane negiben, ko bi moral biti aktiven. S premikom dihanja navzdol tako tudi vzpodbudite svoj prebavni sistem.

Pravilno dihanje ima še številne druge prednosti, zato je pomembno, da ga optimizirate. Lotite se našega načrta in se naučite pravilnega dihanja v 14 dneh!

Fotografije: BigStock

Preberite tudi


Komentarji