background image

Želim si afere, kaj pa zdaj?


Ljubite svojega partnerja, a si neizmerno želite zamenjati dolgočasje z vznemirjenjem? Če je afera vaša glavna fantazija, berite dalje …

Družba nam narekuje, da bi morali, ko enkrat najdemo pravega, s partnerjem preživeti preostanek življenj. A v resnici si mnogi želijo več od svojega spolnega življenja kot le enega partnerja, še posebej, če so 'pravega' našli zgodaj v življenju, preden so uspeli raziskovati in odkrivati, kaj jim najbolj ugaja.

Nekateri pari o teh željah spregovorijo in najdejo način, kako se z njimi soočiti. Drugi pari najdejo zadovoljstvo v igranju vlog, ko se partnerja pretvarjata, da sta neznanca, ki se spoznata v baru in skupaj preživita noro noč. Možnost je tudi seks z drugimi ljudmi, bodisi s prisotnostjo partnerja ali brez, z njegovim sodelovanjem ali brez.

Trojčki, menjava partnerjev, svingerstvo, poliamorija – vse to so načini, s pomočjo katerih se pari predajajo želji po užitku z drugimi. Pomembno je le, da najdete tistega, ki ustreza obema. Prav lahko pa se zgodi, da ob iskrenem pogovoru oba ugotovita, da vaju nič od tega ne zanima in pozabita na celotno zadevo.

Vse omenjeno je zdravo soočanje z željo po intimnosti z drugimi osebami, mnogi pa svojih nagonov, fantazij ali nezadovoljstva v razmerju ne želijo priznati in se odločijo za dejansko varanje. Saj gre le za seks, kajne? Če je to vaša največja fantazija, se vprašajte, kaj se bo zgodilo, ko jo boste dejansko uresničili. Bo to dovolj? Se bo vaše (spolno) življenje naenkrat čudežno uredilo? In še najpomembneje – bo enkrat dovolj ali bo prešuštništvo postalo vaša nova obsesija? Kako bi se počutili vi, če bi partner ravnal enako?

Odgovorite si na vsa zastavljena vprašanja in pretehtajte možnosti, nato pa izberite tisto, ki najbolj ustreza vam. A ne pozabite, karkoli boste storili – za posledice svojih dejanj boste odgovarjali sami.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji