background image

Zakaj bi moj otrok moral brati?


Branje je za otroka izjemno pomembno, saj mu pomaga na številnih področjih in s tem pozitivno vpliva tudi na uspeh pri učenju.

Brati bi morali čim več in čim bolj pogosto. A ne le otroci, enako velja tudi za vas! Z branjem se izboljšajo pravopis in besednjak, pa tudi splošno znanje in razgledanost.

Nič ni narobe z elektronskimi napravami

Seveda je najboljša 'prava' knjiga, a če otroci raje berejo na telefonu ali tablici, je tudi to v redu. Pomembno je samo, da berejo. Vendar pa se odsvetuje več kot dve uri branja na elektronskih napravah, saj se lahko to vpliva na vzorce spanja.

Štejejo tudi stripi

Še enkrat – pomembno je le, da otroci berejo.

Berite skupaj

Če imate majhne otroke, si vzemite čas in jim prebirajte knjige. Kasneje, ko so večji, pa berite skupaj. Če imate najstnike, poskusite z branjem istih knjig, nato pa jih skupaj predebatirajte.

Obiščite knjižnico

Obisk lokalne knjižnice bo še posebej zanimiv majhnim otrokom. Pozanimajte se, ali pri vas nudijo pravljične urice ali imajo otroški kotiček. Preverite tudi, ali v bližnji knjigarni nudijo urice, namenjene otrokom.

Pišite družinski blog

Vsaka vaja kreativnega pisanja je koristna. Vzpodbudite otroka k pisanju dnevnika, ali pa ustvarite družinski blog, v katerega naj vsak družinski član enkrat tedensko objavi prispevek.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji