background image

Vroče točke (za katere doslej niste vedeli)


Ste prepričani, da poznate svoje telo? Naš vodnik po skritih erogenih conah vas bo dregnil z uhojene poti, 200 milimetrov naprej in malce v levo.

Preden začnemo, vam priporočamo kratko vajo: čim hitreje naštejte prve ženske erogene cone, ki se jih spomnite (brez točke G, prsi, ušesnih mečic in vratu). Težje je, kot ste mislili, kajne? Obstaja kar precejšnja možnost, da se s partnerjem podajata na že znane predele, o katerih ste slišali med prvimi urami anatomije.

Raziskave pa so razkrile cel hrabri novi svet vau točk na ženskem telesu – od nepričakovanih (zapestje) do huh, kaj? (točka U). In ker nič ne spodbuja odkrivanja bolj kot to, da zatavate, in ker je le malo stvari v življenju, ki so bolj razburljive od vprašanja, kaj počne ta gumb, smo vam pripravili grob zemljevid skritih vročih točk, za katere sploh niste vedeli, da jih imate.

Za kolenom

Koža za kolenom je po mnenju vse večjega števila seksologov ena najbolj spregledanih erogenih con na ženskem telesu. Za nekatere je sicer tako razburljiva kot poldnevna runda tombole v domu ostarelih, za druge pa zaradi tanke kože omogoča neposredni dostop do živčnih končičev in je zato ena najbolj občutljivih točk na telesu.

Partnerju privoščite užitek: Posvetite pozornost temu delu telesa – z eno roko jo primite za koleno, s prsti druge pa nežno dražite kožo za kolenom. Gibe spreminjajte od nežnega kroženja z blazinicami prstov do počasnega božanja celotne površine. Ko bo partnerka vzburjena, prilagodite pritisk vašega dotika – stisnite pest in s členki nežno masirajte celotno področje za kolenom. Tudi vrh kolena in okolica pogačice sta erogeni coni, zato malce grizljanja vsekakor ne bo odveč.

Ni za vas? Težava pri delih telesa z veliko živčnimi končiči je, da so lahko zelo žgečkljivi, zato se jih mogoče ne boste mogli dotikati ali prenašati dotikov tam, ne da bi sprožili napada hihitanja. Humor je vedno seksi, a smo precej prepričani, da dotiki, ki sprožijo salve smeha namesto vzdihov, verjetno niso za vas.

Ekstra nasvet: Ker je zadnji del kolena zelo občutljiv, vam priporočamo uporabo masažnega olja ali losjona za telo. Kožo dobro namažite za večji užitek ob dotiku.

Zapestja

Za zapestja velja podobno kot za kolena, saj notranjost ženskega zapestja prekriva zelo tanka koža, pod katero je cela mreža povezanih živcev. Ta erogena cona je občutljiva na dotik, zato boste preko nje partnerja hitreje osvojili kot s parom podloženih lisic.

Partnerju privoščite užitek: Pri stimulaciji zapestij je nežnost pomemben dejavnik. Dotikajte se jih nežno, uporabljajte samo blazinice prstov in nohte ali jezik, hkrati pa se osredotočite na vse občutke, ki jih dotiki sprožijo. Pustite, da vas odzivi vodijo pri božanju, lizanju ali nežnem grizljanju notranjosti zapestja. Partnerja prepričajte, naj ne stiska pesti, da bodo živci še bolj občutljivi na dotik.

Ni za vas? Ker je koža, ki pokriva zapestje, res zelo tanka, so lahko občutki ob dotikih tudi neprijetni. Če imate zelo občutljivo kožo, je lahko ta del telesa za vas vse prej kot erogena cona.

Ekstra nasvet: Če je ta novoodkrita erogena cona za vas še posebej vroča točka, si omislite kakšne vezi ali lisice za še bolj zagreto predigro.

Popek

Vsi smo že slišali celo vrsto ljubkovalnih in manj ljubkovalnih imen za popek, verjetno pa še niste slišali, da bi mu kdo rekel 'mala nožnica', kajne? In prav to popek je – in še več, sploh ko je skrita erogena cona za ženske. Sistem čutil okoli popka je del živčnega sistema. Če boste ta predel vključili v predigro, lahko močno izboljšate spolno vzburjenje in seveda dodate nov zagon ljubljenju.

Partnerju privoščite užitek: Če ste pravkar začeli razmišljati o načinih stimulacije te pozabljene erogene cone, vam bomo skrajšali muke, saj imamo nasvet za vas: popek lahko stimulirate z nežnim masiranjem s krožnimi gibi okoli in v sami jamici, in sicer s prsti ali jezikom, občutljivost pa lahko povečate z malce sline, otroškega olja ali lubrikanta, če masirate s prsti.

Ni za vas? Stimulacija popka ni za vsakogar in je lahko včasih celo neprijetna, malce boleča ali bo sprožila, da vas bo začelo tiščati na stranišče! Preden se lotite partnerjevega popka, vprašajte za dovoljenje.

Ekstra nasvet: Če imate vbočen popek, v katerem se je nabralo dovolj kosmov prahu, da bi lahko iz njega spletli otroški pulover, vam priporočamo, da ga obrišete, preden ga vaš partner napade med predigro.

Notranjost stegen

Ta predel je vsekakor razbeljeno vroč v vseh mogočih pogledih – ne glede na to, ali ste notranjost stegen odeli v čipko samostoječih nogavic, seksi krilo ali oprijete kavbojke, bodo vedno predstavljala najbolj vročo erogeno cono. Notranjost stegen je lahko spogledljiva (pomislite na Sharon Stone v filmu Prvinski nagon), kot avtocesta predigre pa lahko prilije olje in vneti še tako drobno iskro poželenja. Notranjost stegen je pogosto spregledana erogena cona, ki pa igra izjemno pomembno vlogo pri vzburjenju, in sicer zato, ker predstavlja žensko ranljivost. V večini spolnih položajev morajo biti noge razkrečene, kar je absolutni znak, da ste nekoga spustili v svoj intimni prostor.

Partnerju privoščite užitek: Koža notranjosti stegen je mehka in izjemno občutljiva na dotik. Božanje, poljubljanje, lizanje ali nežna masaža kože notranjosti stegen običajno prispeva k povečani spolni stimulaciji. Velik del te stimulacije je mogoče pripisati spolnim fantazijam o genitalni stimulaciji in penetraciji.

Ni za vas? Stimulacija notranjosti stegna se lahko hitro sfiži, če niste pripravljeni na spolni odnos ali pri določenih pričakovanih spolnih praksah. Pri stimulaciji tega področja je komunikacija seveda ključna.

Ekstra nasvet: Pri stimulaciji te erogene cone spreminjajte način dotika – prsti, božanje in poljubljanje – in se vedno premikajte navzgor, da boste stimulirali vzburjenje zaradi pričakovanja.

Venerin griček

Če ne veste, kje imate Venerin griček, je čas, da otresete prah s starih učbenikov za biologijo in se seznanite z njegovo lokacijo. Venerin griček ali mons pubis je velika zvezda mednožja, za kar obstaja izjemno tehten razlog. Leži namreč direktno nad spolnimi organi in prekriva sramnico, njegova lokacija oziroma bližina glavnega zabavišča pa je tudi razlog, da je pogosto peto kolo pri spolnem odnosu.

Partnerju privoščite užitek: Venerin griček boste najbolje stimulirali z igranjem – božajte ga med predigro. Ker bo vaša partnerka vedela, da se boste kmalu posvetili še bolj občutljivim delom njenega telesa, si vzemite čas in ji dajte vedeti, da bo morala še malce počakati.

Ni za vas? Mons pubis je področje, kjer rastejo sramne dlake, zato je lahko občutljiv na dotik in božanje, če ste nagnjeni k vraščenim dlakam po voskanju/britju.

Ekstra nasvet: Tik pred orgazmom pripravite partnerja – ali to naredite kar sami – da bo z dlanjo pritisnil na vašo sramnico; s tem bo posredno stimuliral ščegetavček in okrepil vaš orgazem.

Točka A

Se spomnite dneva, ko ste odkrili obstoj točke G? No, zdaj pa je čas, da stopite korak stran, ker je v mesto prišla nova cona, ki sliši na ime A. Prav ste prebrale, drage dame, cona AFE (iz angleškega: anterior fornix erogenous zone) oziroma točka A, je najnovejša vroča točka. Ko jo boste našli, se bo zgodilo enako, kot se je, ko ste našli točko G – cele dneve boste sanjarili le še o seksu.

Partnerju privoščite užitek: Pri iskanju pa obstaja droben problem – točko A boste našli le, ko je vaša partnerka že vzburjena. Preden zgrabite lupo in se podate na pustolovščino v njeno spodnje nadstropje, se malce potrudite s predigro. Točka A je zelo občutljiv del nožnice med materničnim vratom in mehurjem. Opisujejo jo kot žensko različico prostate. Neposredna stimulacija, kot je ritmično masiranje s prstom, lahko sproži prave orgazmične krče.

Ni za vas? Za nekatere ženske je neposredna stimulacija okoli točke A s prstom preveč neprijetna. To ni nič nenormalnega, gre preprosto za različno občutljivost.

Ekstra nasvet: Točka A slovi po tem, da poveča količino sluzi v nožnici med spolnim odnosom. Če imate raje več vaginalne lubrikacije, je točka A najboljši način, da jo primerno razvnamete.

Točka U

Ko je govora o skritih erogenih conah, so ženska spolovila kot Kinder Surprise – ko ste že mislili, da je točka G češnja na torti, se je pojavila točka A. Točka U je najnovejša odkrita erogena cona, ki so jo našli med kliničnimi raziskavami v ZDA. Gre za točko na zunanjem spolovilu, ki je neverjetno občutljiva na dotik, našli pa jo boste tik nad zunanjimi robovi odprtine uretre.

Partnerju privoščite užitek: Obstajajo trije priljubljeni načini stimulacije točke U: s prsti, jezikom ali glavico penisa. Na točki uporabljajte nežne krožne gibe in spreminjajte pritisk glede na njeno vzburjenje.

Ni za vas? Čeprav bi lahko draženje točke U označili tudi za posredno klitoralno stimulacijo, zanjo velja enako kot za točko A – nekatere ženske so preprosto preveč občutljive, da bi prenesle takšno obliko predigre.

Ekstra nasvet: Užitek lahko še bolj povečate, če pri masaži uporabite kapljo olja (priporočamo otroško olje) ali sline.

Slušne erogene cone

Verjetno se sprašujete, zakaj je zvok našega glasu pristal na seznamu skritih erogenih con, a v eksperimentalnem svetu erosa vroče točke niso osredotočene le na tisto, kar lahko čutimo, temveč tudi na vse, kar slišimo. Številne ljudi besede, zvoki in toni partnerjevega glasu vzburijo bolj kot karkoli drugega.

Raziskave so dokazale, da moške najbolj vzburjajo vizualne skušnjave, pri ženskah pa slušni dražljaji pritisnejo na več vročih gumbkov, kot si verjetno predstavljate. Ne odzivamo se le na vzdihe našega partnerja, temveč tudi na lastne, in jih podzavestno vključujemo v predigro kot vodila in stimulacijo.

Partnerju privoščite užitek: Ne pozabite, da slušni dražljaji niso le besede, temveč tudi njihov zven. Spodbudite jo, da bo zastokala ob vsakem dotiku, nato pa jo nagradite s šepetanjem, kako vas njen glas vzburja. Spravite jo do norosti z draženjem njenih ušesnih mešičkov in kože vratu z vsako zašepetano besedo, prav tako pa ne pozabite njenim vzdihom pridružiti še svojih.

Ni za vas? Kaj takšnega nekatere neverjetno vzburja, za druge pa je lahko kot hladen tuš. Igrajte se z možnostmi in omejitvami ter spremljajte partnerjeve odzive. Preden začnete kričati: „Reci moje ime!“ preverite, če ima vaš partner rad vojaške ukaze, ker se vam lahko drugače kaj hitro zgodi, da vam bo vrnil milo za drago in vas prisilil v dvajset sklec.

Ekstra nasvet: Če radi pojete pod prho, si poskusite šepetati umazane ideje, da boste videli, če vam kaj takšnega sploh ustreza.

Fotografije: Thinkstock, Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji