background image

Ustvarite več ur v dnevu


Vam zmanjkuje časa za vse vsakodnevne obveznosti? S pomočjo teh desetih super idej boste lahko v vsakem dnevu poiskali več časa.

Pomanjkanje časa je za marsikoga med nami neprijetna posledica sodobnega načina življenja. Kaj pa če bi vam povedali, da je popolnoma izvedljivo ustvariti več časa zase? In ne le tako, da uspete postoriti vse na svojem seznamu, ker se odpoveste vsem povabilom in priložnostim. S spremembo vedenja, načina razmišljanja ali celo okolja lahko ima vaš dan dejansko več ur.

#1 Počnite nekaj novega

Vam večeri in vikendi minejo kot bi trenili z očesom? Poskusite početi stvari, ki jih še nikdar niste – jejte novo hrano ali se do fitnesa sprehodite po drugi poti. Že majhne spremembe rutine so dovolj, da postanete pozornejši na svet okoli sebe. Tako opazite več stvari in vse te novosti vas prelisičijo, da imate, ko pogledate nazaj, občutek, da je vse trajalo nekoliko dalj časa.

Čas, ko počnete nekaj novega bo minil hitreje – še posebej, če počnete nekaj zares zabavnega – ko pa se boste večera ali vikenda kasneje spominjali, se vam bo zdelo, da je vaš prosti čas trajal dlje kot običajno.

#2 Zmanjšajte segmente

Ste si naložili nekoliko več, kot lahko naenkrat opravite in ste nenadoma pod velikim stresom? Profesor Kellaris z univerze v Cincinnatiju svetuje, da se namesto panike raje obrnete k matematiki. Čas, ki ga imate na voljo, lahko bolje izkoristite, če ga razdelite v mikroskopske enote, na primer minute ali sekunde. V službi nimate osem ur časa, da zaključite z delom, temveč 480 minut. Enako velja tudi za vaš prosti čas – namesto četrt ure za jutranjo kavo, si privoščite 1.000 sekund užitka.

#3 Med potjo sedite v nasprotni smeri vožnje

Se na delo vozite z javnim prevozom? To je odlična priložnost, da si privoščite čas samo zase. Nadenite si slušalke, saj so študije pokazale, da to ustvari večji občutek osebnega prostora, poslušajte sproščujočo glasbo in pozabite na vse okrog sebe. Če vam prevozno sredstvo to omogoča (vlak, nekateri avtobusi), sedite tako, da boste obrnjeni proč od smeri vožnje. To naj bi ustvarilo občutek, da potovanje traja dalj časa.

12 | 3

Preberite tudi


Komentarji