background image

Tihe osebe zmorejo vse, kar si želijo


Kljub temu, da se tihe osebe pogosto podcenjuje, so te sposobne doseči vse, kar se jim zdi pomembno.

Ampak ali glasni ne prehitijo tihih, medtem ko slednji razmišljajo, če njihovi tihi sredici dobro dane  sodelovati v neki stvari? Ali niso višje plače, boljše službe, privlačnejši ljubimci že zdavnaj oddani, dokler se introvertirani ljudje kot plahe srne ne pokažejo iz svojega skrivališča? Ne. Tihi ljudje zmorejo doseči vse, če se jim zdi pomembno.

Več znanih osebnosti je dokaz za to (Michelle Pfeifer, Barack Obama ...). Vsi imajo nekaj skupnega: introvertirani so s srcem pri stvari, a ne želijo biti v središču pozornosti. Po nastopih se umaknejo, da bi ostali učinkoviti. Vendar to ne velja le za znane introvertirance. Vsak tih človek – z našim testom preverite, če ste med njimi – bi moral redno razmišljati o tem (in si zapisati), kaj in kdo mu je res pomemben. Vprašajte se, če se morda določenih stvari ne lotite samo zaradi tega, ker vas glasni ljudje pri tem ustrahujejo. Da niste označeni kot nezainteresirani ali arogantni,  je še posebej pomembna neverbalna komunikacija. Nasmeh, pozorno prikimavanje ali odprta govorica telesa – s tem lahko veliko dosežete.

Vsekakor se na vsak sestanek, razgovor za službo dobro pripravite, pa naj gre za  službeno ali zasebno zadevo. Pozanimajte se o osebi oziramo podjetju na spletu, da boste lahko sledili pogovoru ali ga celo vodili. Rezultati bodo tako pogosteje v vašo korist.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji