background image

Samozadovoljevanje: nora dejstva, ki jih ne poznate


Za mnoge je žensko samozadovoljevanje še vedno tabu tema, a to ne bi smela biti! Za vas smo poiskali nekaj norih dejstev, ki vam bodo odprla oči.

Samozadovoljuje se več žensk, kot ste mislili ...

Seveda tega ne počnemo ves dan, ali celo vsak dan, a raziskave kažejo, da ženske v tem početju nič ne zaostajamo za moškimi. 92 odstotkov žensk se redno samozadovoljuje. Zelo možno je tudi, da preostalih 8 odstotkov laže.

… in to počno pogosteje, kot ste mislili

60 % žensk se prepusti sami sebi dva- do trikrat na teden, približno 10 % pa to počne vsak dan. V katerokoli skupino sodite – niste edine.

Žensko samozadovoljevanje sega daleč v zgodovino, zelo daleč

Ste bili prepričani, da je masturbacija oz. samozadovoljevanje početje modernega časa? Kako zelo ste se motili! Prva upodobitev ženske masturbacije je videna na ženski glineni figuri, ki je bila najdena na Malti in sega več kot 3000 let pr. n. št. Upodobljena je Hagar Qim ženska, ki si med samozadovoljevanjem z eno roko podpira glavo.

Masturbacija pomaga pri menstrualnih krčih

Strokovnjaki menijo, da lahko hormoni sreče, ki se sproščajo med samozadovoljevanjem, še posebej pa orgazmom, pomagajo olajšati menstrualno bolečino. Naslednjič premislite, preden posežete po protibolečinskih tabletah.

Pomaga tudi pri težavah s spanjem

Vam lahko samozadovoljevanje pomaga zaspati (in izboljšati spanec)? Če verjamemo raziskavam, zagotovo! Po nekaterih podatkih naj bi se kar 32 % žensk samozadovoljevalo, da bi enostavneje zaspale. Pa naj še kdo reče, da je dolgočasno, če si sam v postelji.

Skoraj polovica žensk 'zadevo' raje opravi sama

Casanova je morda res očaral veliko število žensk in tudi danes ne manjka moških, ki so prepričani, da lahko zadovoljijo vsako žensko, kadarkoli. A pogosto to drži le v njihovih mislih. Mnogo žensk se raje drži pregovora 'če želiš, da je dobro opravljeno, napravi sam'. V raziskavi, ki jo je opravila ameriška prodajalna erotičnih pripomočkov, so ugotovili, da 41 odstotkov žensk bolj uživa med samozadovoljevanjem kot pri seksu. Očitno se morajo moški naučiti več, kot so mislili!

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji