background image

Samozadovoljevanje 2.0


'Pozna me bolje, kot se poznam sama' verjetno bolj drži za vaš vibrator kot za partnerja. A tudi pri zadovoljevanju lastnih potreb obstaja možnost izboljšanja.

Samozadovoljevanje je sproščanje pritiska, naravna tableta za spanje in odlično preživet čas s samim seboj. Če to ni 'nekaj, kar počnete', bi morali o tem premisliti. Samozadovoljevanje je namreč pomembno, saj vam dovoljuje, da prevzamete nadzor nad svojim lastnim zadovoljstvom in užitkom. Prav tako pa vam ponuja možnost eksperimentiranja, ne da bi vas pri tem morala skrbeti partnerjeva pričakovanja.

A tudi če do potankosti obvladate vse prijeme in vam (ko si tega seveda želite) uspe vrhunec doseči že v času reklam med vašo najljubšo serijo, je tudi v vašem spolnem življenju s samo sabo – kot pri vsaki dolgotrajni zvezi – prostor za napredek in izboljšanje.

Če ga uporabljate, je čas, da odložite vibrator. Ne, seveda ne za vedno, le za nekaj minut. Ker je za izboljšavo vašega solo spolnega življenja potrebno začeti v glavi. Enako kot vas mora zapeljati in razvneti partner, morate zapeljati tudi sami sebe. To seveda ne pomeni, da posteljo prekrijete s cvetnimi listi vrtnic, lahko pa vas rahlo razvajanje popelje v pravo razpoloženje. Zaigrajte si nežno glasbo ali prižgite sveče. Delujejo tudi pornografski filmi, če vam je to všeč, ali fantaziranje z zaprtimi očmi. Predstavljajte si situacijo, ki vas vzburja, in pustite, da se popolnoma razvije. Nikoli se ne sodite zaradi tega ali se prepričajte, da bi morali misliti o nečem ali nekom drugem. V mislih je dovoljeno vse.

Ko ste se dovolj sprostili in vzburili, se osredotočite na telo. Seveda že poznate točke, ki vas hitro popeljejo čez rob, a to je priložnost, da odkrijete nepoznane točke užitka. Veliko pozornosti namenite vratu, zadnji strani kolen, stegnom in presredku – koži med vagino in analno odprtino.

Po masaži se poskusite izogniti običajnim 'preverjenim trikom' in zamenjajte položaj. Če se vedno zadovoljujete leže na hrbtu, poskusite na vseh štirih ali sede v udobnem naslonjaču, lahko pa tudi stoje ali nagnjeni preko mize ali roba postelje.

Raznolikost je ključna za vaše spolno življenje, zakaj torej to ne bi veljalo tudi za spolnost, ki jo uživate sami s seboj? Če potrebujete še več prepričevanja, premislite o tem: če se vsakič samozadovoljujete na enak način, lahko imate več težav pri vzburjanju in doseganju vrhunca s partnerjem. Zato nikar ne pustite, da vaše samozadovoljevanje postane rutina.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji