background image

Prijateljstvo v težavah


Kot vsi odnosi se tudi prijateljstva lahko znajdejo na majavih tleh. Na kaj morate biti pozorni, da bo vaše prijateljstvo ostalo trdno?

Tretje kolo

Teorija o tretjem kolesu preprosto ne drži, pravijo strokovnjaki. Trio prijateljic (ali prijateljev) je pravzaprav lahko bolj stabilen in ima manj prepirov kot dve najboljši prijateljici. Pomembno je le, da ima vsaka oseba z drugima dvema nekaj skupnega. Na primer: Maja in Tina hodita skupaj v gledališče Barbara in Tina obiskujeta tečaj Francoščine, Maja in Barbara pa obožujeta isto glasbeno skupino.

Prijateljica je noseča vi pa se še vedno obupano trudite

Psihologi pravijo, da se morate zaščititi. Skrijte jo s svoje facebook časovnice, če kar naprej objavlja nosečniške nasvete ali ne želite videti fotografije njenega ultrazvoka. Pomagal bo tudi iskren pogovor. Povejte ji, da ste veseli za njo, a vam je zaradi vaše situacije zelo težko govoriti o tem. Če je prava prijateljica, bo razumela.

Stari prijatelji ne marajo novih

Vsi vaši prijatelji se ne rabijo razumeti med sabo. Če želite med prijatelji ustvariti veliko srečno družino, se boste morda morali sprijazniti, da to pač ni mogoče. Še vedno se lahko z novimi prijatelji družite ločeno od stare družbe.

Prijateljica vedno zamuja ali sploh ne pride

Takšna osebnost vam lahko močno načenja živce, hkrati pa se počutite zavrženo. Je to le del njenega sicer očarljivega paketa ali ste ji v vseh pogledih vedno zadnji? Nekatere osebe preprosto zamujajo. Če je res dobra prijateljica, boste to pač morali sprejeti. A pozor: raje z njo ne delajte velikih načrtov ali se odpravljajte na potovanje.

Vaša prijateljica je tudi vaša sodelavka

Prijateljstvo je lahko ovira v poslovnem razmerju. Bodite pozorni, kako delo vpliva na vajino povezanost. Če si vzamete bolniško, v resnici pa boste preživeli podaljšan vikend na morju, jo to lahko spravi v neprijeten položaj, še posebej, če vam je nadrejena. Postavite stroge meje in nikdar ne poskusite izkoristiti vajine osebne povezave, da bi v službi bili v prednosti.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji