background image

Odličen seks tudi v zrelih letih – dokazano


Vas skrbi, da bo želja po seksu z leti izginila ali da bodo seksi trenutki v dvoje postali bolj nujno zlo kot vroča zabava? Brez skrbi …

Vedno več 70-letnikov namreč seksa pogosteje in bolje, še posebej pa so s svojim spolnim življenjem v tej starostni skupini zadovoljne ženske, je pokazala švedska študija.

Na Švedskem so v štirih različnih študijah v tridesetih letih ugotavljali, kakšno spolno življenje imajo osebe po 70 letu. V raziskavah je skupno sodelovalo več kot 1.500 oseb, v tridesetih letih pa se je pri obeh spolih povečalo število oseb, ki so pri 70-ih imele spolne odnose. V zadnji raziskavi je spolne odnose imelo 68 % poročenih in 54 % neporočenih moških (v prvi 52 % poročenih in 30 % neporočenih) ter 56 % poročenih in 12 % žensk (v prvi 38 % poročenih in 0,8 % neporočenih).

Avtorji so ugotovili tudi, da se je povečalo število žensk z visokim zadovoljstvom s svojim spolnim življenjem, več žensk pa je poročalo tudi o doživljanju vrhunca med seksom. Medtem ko se je v tridesetih letih število žensk, ki so bile nezadovoljne s svojim spolnim življenjem, zmanjšalo, pa se je število moških, nezadovoljnih s svojim spolnim življenjem, povečalo. Avtorji študije sklepajo, da na to vpliva dejstvo, da je dandanes bolj sprejemljivo, da moški priznajo neuspeh pri spolnosti.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji