background image

Kaj vaš ljubljenček pove o vas?


Ste eni izmed tistih, ki se brez težav identificirajo kot pasja ali mačja oseba? Psihologi že dolgo preučujejo kaj izbira hišnega ljubljenčka pomeni za vašo osebnost, mi pa smo pogledali v zabavno statistiko.

Se ne morete upreti nežnemu mačjemu mijavkanju in mehkemu kožuščku, ki se drgne ob vas, hkrati pa ne prenesete pasjega laježa in si ne znate predstavljati življenja s psom? Potem se zagotovo imate za t.i. mačjo osebo. Če imate raje vdanega prijatelja, ki v vas vedno vidi le najboljše, in se vam zdi, da z mačkami nimate prav nič skupnega, razen željo po celodnevnem spancu, potem se verjetno imate za t.i. pasjo osebo.

Večina ljubiteljev živali bo težko izbrala med pso in mačko, vendar takšni, ki se identificirajo le z eno vrsto hišnih ljubljenčkov, niso redkost. Malo za šalo in malo za res predstavljamo statistične podatke, značilne za tiste, ki sami sebe identificirajo ko 'pasje' ali 'mačje' osebe. Se v njih najdete tudi vi?

Osebe, ki se identificirajo kot:

mačja oseba ... pasja oseba ...
… so bolj ustvarjalni, drzni in nagnjeni k anksioznosti. … so bolj ekstrovertirani, prijetni in skrbni.
… so bolj pogosto starejše osebe in samski. … so bolj pogosto odrasle osebe z otroci.
… imajo 17 % bolj pogosto diplomo. … se 50 % bolj pogosto identificirajo kot konzervativne osebe. 
… bi 33 % raje pazili prijateljeve otroke kot prijateljevega psa. … bodo 24 % bolj verjetno imeli otroke. 
… bodo 25 % bolj pogosto kot najljubšega člana skupine The Beatles imenovali Georga Harrisona. … bodo 18 % bolj pogosto kot najljubšega člana skupine The Beatles imenovali Paula McCartneya. 
… imajo 21 % raje ironičen humor in besedne igre. … imajo 30 % raje hrupen humor in oponašanje. 
… bi 21 % bolj verjetno poskušali sami rešiti brezdomne muce, če bi jih našli. … bi 67 % bolj verjetno poklicali društvo za pomoč živalim, če bi našli brezdomne muce.  
… 11 % bolj pogosto svoje kontakte shranjujejo v telefonskem in fizičnem imeniku. … 67 % bolj pogosto za zvonjenje svojega telefona uporabijo priljubljeno pesem. 

Fotografija: Profimedia

Preberite tudi


Komentarji