background image

Kaj vam govori njegovo telo?


Veste, kdaj laže, kdaj vam želi razkriti nekaj neprijetnega ali celo, kdaj dvomi v vajino razmerje? To vam lahko pove govorica njegovega telesa ...

Ko laže …

Se kar naprej praska po nosu ali ušesu. To je običajna reakcija na povišan srčni utrip, ko se boji, da ga boste dobili pri laži. Ko srce prične hitreje biti, kri navali v njegov nos, ušesa in čelo ter povzroči srbeč ali pikajoč občutek.

Kaj napraviti? Če želite, da vam pove resnico si nadenite najbolj prijazen obraz, ki ga premorete, nato pa vprašanja postavljajte tako, da bodo zvenela radovedno in ne obtožilno. Pri lažeh običajno ne oblikujemo celotne zgodbe z vsemi podrobnostmi in če boste dovolj dolgo poslušali, se bo zagotovo nekje zapletel v svojo zgodbo in mu ne bo preostalo drugega, kot da vam pove resnico.

Ko vam mora priznati nekaj slabega …

Stiska ustnice. Ko mora nekaj priznati, se mu bodo usta zategnila, ustnici pa bo stisnil skupaj, kot da se ne more odločiti, ali bi odprl usta in si olajšal vest, pravi ameriška strokovnjakinja za govorico telesa Patti Wood.

Kaj napraviti? Če boste v svojem poizvedovanju zveneli odkriti, je večja možnost, da se bo sprostil in se vam izpovedal, kaj mu leži na duši. Recite na primer: „Videti si vznemirjen. Mi želiš kaj povedati?“ Dobro je tudi, da trenirate svoj 'poker obraz', saj vam bo prav prišel v primeru, da vam tisto, kar vam bo govoril, ne bo všeč. Medtem ko govori nikar ne reagirajte, tudi če je novica zelo slaba. Ohranite nevtralen izraz na obrazu, saj lahko sicer glede na vašo reakcijo spremeni zgodbo.

Ko želi, da nehate govoriti ...

Med vnetim prepirom vas nenadoma prekine ali prične zavijati z očmi, ko mu želite razložiti svojo stran zgodbe. To običajno pomeni, da mu ni všeč, kar sliši ali vidi.

Kaj napraviti? Če se vam zdi, da vas ignorira, je to morda le zato, ker se želi izogniti napetosti med vama. A ne jemljite si tega k srcu in ne silite ga, da se z občutki spopada na enak način kot vi. Dajte mu čas, da pojasni svojo stran zgodbe in se z njim tudi pogovorite, ni dovolj le, da mu govorite.

Ko dvomi v vajino razmerje …

Zdi se, da ima vedno nekaj v rokah. To lahko pomeni, da se izogiba intimnosti, saj mu vedno zasedene roke preprečujejo, da bi se vas dotikal. Moški pogosto ustvarijo fizično razdaljo, ko predelujejo svoje občutke.

Kaj napraviti? Dajte mu vedeti, da ste opazili. Recite na primer: “Všeč mi je, da sva tako odkrita en z drugim, a zdi se mi, da mi nečesa ne želiš povedati.“ Če vas odslovi, morate vztrajati in mu zagotoviti, da ne boste jezni ali vznemirjeni. Če se bo ob tem odprl, super, če pa bo še naprej neodločen o vajini zvezi, je morda bolje, da mu predlagate, da si dasta čas in prostor, da ugotovi, kako naprej.

Ko si ogleduje druge ženske …

Gleda jo več kot tri sekunde – to je namreč družbeno sprejemljiv čas, kako dolgo lahko moški gleda drugo žensko. Če jo gleda dalj časa, je možno, da izgublja interes za tisto, o čemer mu govorite, še posebej, če se to zgodi med pogovorom in popolnoma prekine očesni stik z vami.

Kaj napraviti? Če je vajina zveza sicer zdrava, ženska, ki jo gleda, pa si tega zagotovo zasluži, preprosto pozabite. Če pa se to dogaja pogosto in že imata težave v zvezi, pa imate pravico, da vas zmoti. Če ste v zvezi negotovi in se bojite obveznosti, bi bilo dobro, da mu poveste, kje so meje njegovega obnašanja in kako vam lahko pomaga, da se boste v zvezi počutili varno.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji