background image

Česa ne storiti po prevari


Ne glede na to, kdaj se je prevara zgodila, je soočanje z njo vedno težavno. Prevzemajo vas različna čustva, a so stvari, ki jih v tem obdobju nikakor ne smete storiti.

Ne grozite, če grožnje ne nameravate uresničiti. Če partnerju poveste, da ga boste zapustili, če vas ponovno prevara, morate biti pripravljeni to tudi storiti, sicer boste popolnoma spodkopali svojo kredibilnost. Svetujemo, da se grožnjam popolnoma izogibate.

Če se odločite, da boste ostali s partnerjem, z njim ne imejte nezaščitenih spolnih odnosov. Ne glede na vse obljube in pričevanja, mu ne smete slepo zaupati. Statistike namreč kažejo, da so osebe, ki varajo, pogosto nepremišljene in nimajo varnih spolnih odnosov. Zato vsekakor ne imejte nezaščitenih spolnih odnosov dokler partnerju ponovno popolnoma ne zaupate in ste prepričani, da vam je zvest vsaj eno leto, prav tako pa od njega zahtevajte, da se testira za spolno prenosljive bolezni.

Čeprav je to pogosto prva misel prevaranih, nikar ne iščite seksa ali nove zveze, da bi se parterju maščevali. Dober občutek po maščevanje namreč traja le kratek čas, veliko večja pa je možnost, da se boste kasneje počutili še slabše.

Ne živite v zanikanju ali prevzemajte krivde za partnerjevo početje. Če se boste pretvarjali, da težava ne obstaja, to ne pomeni, da bo izginila, prav tako ne bo pomagalo, če boste krivili sebe. Nič, kar ste storili ni povzročilo partnerjeve nezvestobe. Ni pomembno koliko ste se zredili, postarali ali koliko časa preživite v službi/z otroci itn. Nič od tega ne more biti razlog za nezvestobo, saj obstajajo številni bolj zdravi načini, s katerimi bi partner lahko pokazal svoje nezadovoljstvo v razmerju.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji