background image

3 najslabši razlogi za zavračanje seksa


Naslednje tri razloge ženske najpogosteje uporabljajo, da bi se izognile seksu, a s tem le same sebe prikrajšajo za eno od največjih naravnih zadovoljstev.

Preveč sem utrujena

Pomanjkanje energije ob koncu dneva, ko glavo končno položite na vzglavnik, je povsem običajen pojav. A strokovnjaki za spolnost pravijo, da je osnovni razlog za zavračanje seksa odsotnost želje, razmišljanja in potrebe po intimnosti čez dan, ne pa telesna utrujenost zaradi številnih obveznosti. Če pomislite na zbližanje s partnerjem šele ko ležete v posteljo, bo učinek enak, kot če bi sredi zime želeli zagnati zaledenel motor. Strokovnjaki priporočajo postopno stimulacijo libida podnevi: vzemite si odmor in razmišljajte o partnerju (kaj bi radi počeli z njim), mu pošljite seksi sporočilo ali ga strastno poljubite, takoj ko pridete domov. Tako se boste počutili manj utrujeno in bolj navdahnjeno za spolnost.

Boli me glava

Če res gre za prave bolečine, ne pa za kodirano sporočilo s pomenom 'ne da se mi', vam lahko seks le pomaga. Strokovne raziskave so dokazale, da seks, ki vzburi in prinese veliko zadovoljstvo, deluje kot analgetik. Orgazem ni obvezen, če pa ga doživite, bo koktajl hormonov in drugih kemičnih substanc, ki se v tistem trenutku sprostijo v vaše možgane, okrepil pozitivno delovanje seksa. Kdo potem sploh še potrebuje protibolečinske tablete?

Nisem pri volji

Bodimo objektivni – večina žensk ni v stanju spolnega vzburjenja 24 ur na dan. Medtem ko moški lahko dobijo erekcijo v skoraj vsakem trenutku, ženske le potrebujejo malo več stimulacije. Ko ne čutite prav velike želje po seksu, lezite goli ob partnerja in se stisnite k njemu. Zelo pogosto se zgodi, da le nekaj minut nežnih dotikov in božanja aktivira željo po spolnem odnosu pri ženskah.

Preberite tudi


Komentarji