background image

Zeliščni losos na žaru


Sončen dan, hladna pijača in dobra družba – če dodamo še okusnega lososa z žara, življenje postane preprosto čudovito!

Za 4 osebe

4 lososovi fileji ali kotleti
2 žlici svežega koriandra, grobo sesekljanega
2 žlici svežega peteršilja, grobo sesekljanega
2 žlici sveže bazilike, sesekljane
2 žlici oljčnega olja
1 žlica sojine omake
1/2 žlice čilija v prahu
1/4 žlice soli
poper po okusu

1. Pripravite srednje močen ogenj na žaru.

2. Vse sesekljane začimbe stresite v manjšo posodo. Dodajte olje, sojino omako in čili ter dobro premešajte.

3. Položite fileje lososa na delovno površino. Vzemite mešanico začimb in na debelo premažite zgornjo plast fileja. Posolite in popoprajte po želji.

4. Položite file na reže žara s plastjo začimb navzdol (tako se večina začimb obdrži in ustvari hrustljavo skorjo). Pecite file na vsaki strani po 10 minut.

Fotografija: arhiv Aritmija Media

Preberite tudi


Komentarji