background image

Z mocarelo nadevane mesne kroglice


Čufte ali mesne kroglice poznamo in obožujemo vsi. A morda je čas, da malo prevetrite klasičen recept in jih napolnite s slastno mocarelo.

Za 30 kroglic

500 g mletega puranjega mesa
4 žlice oljčnega olja
5 strokov česna
1 jajce
3 žlice naribanega parmezana
žlička suhe bazilike in rožmarina
2 žlički svežega peteršilja
sol in poper po okusu
150 g drobtin
1,5 dl mlačne vode
150 g mocarele

Za omako:
2 žlici oljčnega olja
1 konzerva pelatov
1 žlička soli
½ žličke popra
½ žličke sladkorja
½ žličke mlete paprike

1. Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s papirjem za peko. Česen olupite in nasekljajte.

2. Segrejte 4 žlice olja v veliki ognjevarni kozici. Mocarelo narežite na kocke 1x1 cm.

3. V skledi pomešajte mleto meso, polovico česna, jajce, parmezan, baziliko in rožmarin, sesekljan peteršilj, sol in poper ter drobtine. Počasi dodajajte vodo, nekaj žlic naenkrat. Mešanica mora biti vlažna, ampak mora obdržati obliko, ko oblikujete kroglice.

4. Vzemite za žlico mesne zmesi, jo sploščite, na sredino položite košček mocarele in jo ovijte z mesom. Oblikujte kroglico. Ponovite, dokler ne porabite sestavin.

5. Mesne kroglice specite na vročem olju z vseh strani, približno 2 minuti na stran.

6. Na pol pečene kroglice naložite na pripravljen pekač in jih pecite v pečici 10 do 12 minut, da se popolnoma spečejo. V tem času pripravite omako.

7. V kozico, kjer ste pekli kroglice, zlijte ostalo olje, dodajte česen in ga pražite eno minuto, da zadiši. Priložite zmečkane pelate, solite in poprajte ter dodajte mleto papriko in malo sladkorja. Rahlo dušite in občasno premešajte.

8. Pečene kroglice zložite v pripravljeno omako in postrezite.

Ideje za postrežbo

Tako pripravljene kroglice lahko naložite v razpolovljene kruhove štručke in jim dodate naribano sveže zelje. Dobili ste izvrsten in nekoliko poseben sendvič!

Skuhajte testenine ali riž, naložite kroglice z omako ter posujte s sveže naribanim parmezanom.

Rezine kruha rahlo pokapajte z oljem in jih specite v pečici ali toasterju. Še vroče zdrgnite s strokom česna, ki ste ga prerezali na polovico. Na popečen česnov toast naložite kroglice z omako, dodajte rezine svežega paradižnika in paprike.

Fotografija:

Preberite tudi


Komentarji