background image

Višnjeva torta brez glutena


Tudi bolniki s celiakijo ali preobčutljivostjo na gluten lahko uživajo v sladicah, ta hitra višnjeva torta pa bo navdušila tudi tiste brez alergij!

170 g masla
170 g sladkorja
3 jajca
170 g mletih mandljev
1 žlica koruzne moke
1 kozarec višnjevega kompota.

Pečico segrejte na 180 °C. Pustite, da se maslo omehča na sobni temperaturi, nato ga z električnim mešalnikom zmešajte s sladkorjem. Dodajte jajca, dobro zmešajte, nato dodajte še mlete mandlje, koruzno moko in mešajte, dokler ne dobite gladke in homogene mase. V namaščen pekač naložite plast odcejenih višenj, prelijte s testom in pecite 40 do 45 minut (preverite z zobotrebcem). Ko je torta pečena, jo pustite, da se ohladi. Na pekač s torto položite narobe obrnjen krožnik in nanj zvrnite torto. Okrasite z višnjami, stepeno smetano in posipajte s cimetom. 

Preberite tudi


Komentarji