background image

Velikonočni piškoti z glazuro


Ti slastni piškoti vam lahko služijo kot čudovita dekoracija za velikonočne pogrinjke ali prigrizek kar tako ...

Za piškote:
300 g moke
180 g masla
70 g sladkorja
1 jajce
1 zavitek vaniljevega sladkorja
ščepec soli

Za glazuro:
1 beljak
200 g sladkorja v prahu
nekaj kapljic limoninega soka
jedilne barve

1. Zmešamo zmehčano maslo s sladkorjem, nato dodamo jajce, moko, vaniljev sladkor in sol. Dobro zmešamo, da dobimo gladko in kompaktno maso. Testo zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.

2. Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo, nato pa z modelčki za piškote izrežemo zajčke, jajca, piščančke ... Pečemo jih 10 minut pri 180 °C, medtem pa pripravimo glazuro.

3. Stepemo beljak, a ne v trd sneg, temveč naj ostane še tekoč. Počasi dodajamo sladkor v prahu. Količina sladkorja je odvisna od želene gostote glazure.

4. Beljaku in sladkorju dodamo limonin sok in zmešamo. Na koncu dodamo še jedilne barve. Količina je odvisna od želene intenzivnosti barve (beljakovo zmes razdelite v toliko posodic, kolikor je barv).

5. Piškote okrasimo z glazuro in pustimo, da se posušijo.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji