background image

Trik za pico z najboljšo skorjo


Ste razočarani, ker vaša pica ni nikoli tako hrustljava, kot tista v piceriji? Tudi vaša lahko ima slastno zapečeno dno in mehke robove, če uporabite tale trik.

Peči in krušne peči, ki jih uporabljajo picerije dosegajo temperature okrog 370 °C (krušne tudi 400 °C), s čimer se vaša domača pečica milo rečeno ne more kosati. Lahko pa k odlično zapečeni skorji pice pripomorete sami. Testo najprej zapecite v ponvi na štedilniku, tako bo koncentrirana toplota hrustljavo zapekla dno, brez da bi izsušila notranjost.

Kako?

Na štedilniku segrevajte ognjevarno ponev (primerna mora biti za pečenje v pečici) dokler ni vroča in jo potresite z moko. Medtem testo razvaljajte in položite v ponev. Kuhajte na srednji temperaturidokler se testo ne prične usedati in je dno zlato-rjave barve (približno 3 minute). Ponev vmes občasno pretresite. Ponev vzemite s štedilnika, pico obložite z želenimi dodatki in do konca specite v pečici.

Fotografija: Depositphotos

Preberite tudi


Komentarji