background image

Tortilje s popečeno bučo


Napolnite tortiljo s slastno pečeno bučo in v enostavnem obroku telesu zagotovite veliko hranil, ki jih potrebuje.

Za 4 osebe

300 g očiščene buče
3 stroki česna
mešana zelena solata
granatno jabolko
rdeča čebula
prepražena bučna semena
sok limete
pšenične tortilje
kisla smetana

1. Bučo narežite na drobne kocke. Na malo olja na srednji temperaturi prepražite sesekljan česen in dodajte narezano bučo. Počasi pražite, dokler se ne zmehča, približno 25 minut.

2. Solato operite in osušite, granatno jabolko prerežite in izdolbite semena. Rdečo čebulo narežite na lističe.

3. Tortilje popecite na suhi ponvi, da se zmehčajo. Premažite jih z malo kisle smetane, naložite popečeno bučo, solato, posujte s čebulo, semeni granatnega jabolka in bučnimi semeni. Zavijte z rulado in postrezite.

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji