background image

Strašni in slastni puhasti duhci


Naj letošnjo noč čarovnic spremljajo tudi puhasti duhci, ki se bodo stopili v ustih! Zanje ne potrebujete beljakov, zato so primerni tudi za osebe z alergijami in vegane.

Tekočina (aquafaba) iz ene 400 g pločevinke čičerke
Trsni sladkor (2 merici sladkorja na 1 merico aquafabe)
1/2 žličke limoninega soka
1 žlička vaniljinega izvlečka
Temna čokolada, za okrasitev

1. Pečico segrejte na 95 °C in pekače obložite s papirjem za peko.

2. Aquafabo, limonin sok in vaniljin izvleček prelijte v posodo samostoječega mešalnika ali večjo posodo, v kateri boste lahko stepli sneg.

3. Z mešalnikom pričnite stepati pri nizki hitrosti in počasi hitrost stopnjujte dokler se sneg ne podvoji. Nadaljujte s stepanjem dokler se ne pojavijo mehki vršički.

4. Med mešanjem z visoko hitrostjo z žlico dodajajte sladkor. Ko ste vmešali ves sladkor, nadaljujte s stepanjem, dokler sneg ne postane svetleč in nastanejo čvrsti vrhovi (lahko traja tudsi do 10 minu). Sladkorja se v snegu ne bi smelo več čutiti. 

5. Z žlico sneg naložite v večjo brizgalno vrečko z običajnim okroglim nastavkom in na pekačih oblikujte duhove.

6. Pecite eno uro, brez da bi odpirali vrata pečice! Duhci so pečeni, ko so suhi in jih lahko enostavno dvignete s papirja.

7. Ugasnite pečico, pustite vrata delno odprta in pustite duhce, da se popolnoma ohladijo.

8. Na parni kopeli stopite temno čokolado in jo uporabite za okrasitev duhcev.

Uporabite lahko tudi beljake. Za 5 beljakov boste potrebovali približno 230 g sladkorja (uporabite pol trsnega in pol sladkorja v prahu).

Fotografija: BigStock

Preberite tudi


Komentarji